Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър: София стана по-чиста от Виена...

Покрай председателството на ЕС, и положените огромни усилия от правителството и Община София, столицата вече е задминала Европа по почти всеки възможен показател.

Това обяви министърът на културата Боил Банов, докато напоително пред правителствената телевизия bTV представяще ситуацията.

Безспорно, абсолютен хит се оказа изхвърлянето му, че "София е станала по-чиста от Виена". И това въпреки, че Виена била "имперски град" и там са се вложили далеч повече милиарди.
Въпреки това, ние сме се справили по-добре, под вещото ръководство на Бойко Борисов.

Няма да се обаждаме на българи във Виена да ги питаме на чисто ли живеят, те сами ще се появят. Нека си кажат мнението.
Припомняме, че наскоро граждани протестираха, заради мръсния въздух, който се дължи основно на изгарянето на автомобилни гуми и боклуци за отопление. Въздухът ни със сигурност отстъпва поне малко на Виена.

По улиците е пълно с боклук, а Шоуто на Слави показа дори НДК, който е целия издраскан от всякъде все още, въпреки че точно там ще е Председателството.
Министърът обаче не пропусна да похвали и двореца. "Няма такава зала в Европа" - обясни той за новото помещение, където ще заседават тежките европейски тела.

То в Европа има какви ли не зали и конгресни центрове, някои от които са златна мина за собствениците си. Ние с едно НДК, с бутнат паметник отпред, изпреварихме и Париж, и Виена...

Естония с 10 пъти по-малко пари направи председателство в една стара фабрика, тип "Кремиковци". Справи се добре и я похвалиха. Ние засега с реки от пари - само скандали, счупени плочки, драксаници, и... гордост на министри...

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_208.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!