Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият конгресмен Рон Пол: Системата на САЩ се разпада както СССР през 89-а. Надявам се това да стане мирно!

Бившият конгресмен-републиканец от щата Тексас Рон Пол заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да се сблъска със силно предизвикателство на изборите за номинация за президент от Републиканската партия през 2020 г.

Политикът-либертарианец също така заяви, че американската система е заплашена заради външната политика и дългове на САЩ, пише The Washington Examiner, цитиран от „Фокус“.

„Системата се разпада. Ние сме на ръба на нещо, подобно на случилото се през 1989 г., когато съветската система се разпада. Надявам се тя да се разпадне мирно като съветската система“, заяви Рон Пол.

Той добави, че изключва САЩ да се разпаднат на отделни държави, но очаква преосмисляне на финансовата система и край на „задокеанската империя“ на Вашингтон.

„Смятам, че позицията ни в света и нашата империя ще приключат и се надявам тогава хората да разберат, че либертарианците имаме отговори“, заяви Рон Пол.

Според него „САЩ живеят добре, но на заети пари“ и че цялата система е илюзия „изградена на корпоративен, личен и правителствен дълг“. „Това е икономика на балоните“, уверен е той.

„Тръмп е добра мажоретка. Той е мажоретка на „Уол Стрийт“. Той може да намали, надявам се, данъците и регулациите, но мисля, че проблемите са дълбоки и структурни“, добави политикът-ветеран.

Същевременно той изрази разочарование от външната политика на Тръмп, особено по отношение на Северна Корея и заради това, че подкрепя Саудитска Арабия в Йемен.

„Неговата външна политика е пълно бедствие.

Бившият конгресмен заяви, че САЩ са поели по пътя към фашизма.

„Няма спиране, когато сме в постоянна война срещу тероризма.

Всеки, който смята, че не сме толкова зле, явно не е летял скоро на самолет. Ето това е авторитарен фашизъм в чист вид“, допълни той, имайки предвид проверките на летищата.

Епицентър

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!