Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия обвини САЩ в обучение на бивши членове на „Ислямска държава“

Началникът на Генералния щаб на Русия твърди, че американските военни тренират бившите членове на терористичната организация в базата си в Ат Танф

Началникът на Генералния щаб на Русия, генерал Валерий Герасимов, обвини САЩ в обучението на бивши членове на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ в Сирия с цел дестабилизиране на страната, предава Reuters, цитирани от „Фокус“. 

Руският генерал твърди, че американските военни тренират бившите членове на терористичната организация в базата си в Ат Танф – стратегическа твърдина, която свързва Ирак с южната част на Сирия. 

Според Москва американската база е незаконна, а районът около нея е превърнат в „черна дупка“ от военнослужещите на САЩ, които допускат членовете на групировката да действат необезпокоявано. 

Съответните обвинения на Герасимов, съгласно думите му, са базирани на снимки от сателити и дронове. Генералът направи уточнението, че за да бъдат прикрити следите на американските действия, джихадистите твърдят, че са част от т.нар. Нова сирийска армия или от други сходни отряди.

Източник: http://epicenter.bg/article/Rusiya-obvini-SASht-v-obuchenie-na-bivshi-chlenove-na--Islyamska-darzhava-/143837/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!