Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германците поканиха мигрантите, сега се чудят как да се отърват от тях

За целта са готови да увеличат парите за стимулиране на доброволното връщане в родината им

Автор: Младен Янев

Германия все още е най-желаната страна за бежанци от цял свят. Сега в нея има около 120 000 души, на които е отказан бежански статут и те са длъжни да я напуснат.

Разбира се, никой не иска да бъде депортиран, така че мигрантите използват различни трикове. Някои инсценират, че са си изгубили документите, други търсят помощ от адвокати и т.н.

За да ги накара да напуснат Германия, германското правителство реши да увеличи стартовата помощ, която дава на всеки, решил да се завърне в родината си. Новината обяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер.

“Вашата страна, вашето бъдеще, сега!” Това е името на новата програма.

Тя предвижда семействата на имигранти, които са готови да напуснат Германия и които са обявили това пред германските власти преди края на февруари, да получат допълнително пари (Апропо, програмите за доброволно връщане в родината, в рамките на които засегнатите лица получават билет за самолет и стартова помощ в своята страна, се прилагат от доста време в Германия - без особен ефект, бел. ред.)

Според информация от различни медии, става въпрос за около 3000 евро на човек.

Това решение предизвика остра реакция и оживени дискусии във федералната република. По думите на Томас де Мезиер за Германия е по-изгодно да плаща такава допълителна финансова помощ, отколкото за пребиваването на мигрантите в страната.

На свой ред, председателят на неправителствената организация “Pro Asyl”, Гюнтер Бурхард, заяви в интервю за DPA, че за бежанците се взимат безразсъдни решения.

Оказва се, че въпреки негативното отношение на германското население към мигрантите, в правителствените среди, освен Ангела Меркел, все още има хора, които са готови да защитят пришълците - въпреки извършваните от тях изнасилвания, грабежи, атентати...

Вероятно след февруари, когато това “допълнение” престане да действа, правителството ще излезе с някоя нова идея за друга “финансова помощ”. 

Интересно, докога германците ще имат възможност с широки пръсти да пръскат парите на данъкопатците си, за да плащат на чужденците - същите тези, които сами поканиха при тях - че да се върнат там, откъдето с дошли?! 

Източник: http://www.desant.net/show-news/43052

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!