Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дончева: КОНПИ да бъде закрита, управляват ни мутренски

Държавата не може да се управлява по мутренски – каквото е казал главатарят – това, заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.
„Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) е орган, който незабавно трябва да бъде закрит, както и Специализираният съд. А Нинова не може да говори така - че нямала да каже нищо за КОНПИ, за да не я нагази и нея ли? Начинът, по който се третира държавата, е ужасен”, каза още Дончева пред bTV тази сутрин.

По думите й, когато управляват хора, които се държат от чужбина с всевъзможни факти от тяхната близка и далечна биография, се вземат решения в чужд интерес.

„Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Може ли нещо да мине три пъти на съд и после да се появява КОНПИ и казва: какво ни интересува съдът?

Това е измислен орган, на който на първо време трябва да бъде забранено да блокира стотици пъти по-големи суми, отколкото ще претендира. Ако претендират 5000 лв., да не правят запори за 500 000 лв. – иначе е рекетиране на противниците”, коментира Дончева ситуацията около издателя на „Дневник” и „Капитал” Иво Прокопиев, чиито активи и имоти за близо 200 млн. бяха запорирани.

По повод участието на Корнелия Нинова в приватизацията на "Техноимпекс" лидерът на "Движение 21" каза:

„Нинова трябва да взема категорична позиция. Не ме интересува дали има проблеми с вътрешната си опозиция, или не. Като лидер на опозицията, трябва да демонстрира политически възгледи и действия. Нинова е участник в разбойническо-ментраджийска приватизация”. Голяма част от старите съпартийци й крепят табелата, младите ще се опитват да крепят конюнктурата, за да се наместят”.

Решението за отпадането на мораториума е доминация на пиара над здравия разум, коментира още Дончева, след като вчера ГЕРБ промениха решението си след разговор между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Според нея това е показателно за дилетанския начин, по който се вземат решенията у нас.

"Никоя здравна система не може да покрива парите на тежко болните, това е въпрос на пари, а не на права. Всеки от нас има близки хора, болни от рак. Но има още много болести, които трябва да бъдат лекувани. Има хиляди пъти повече хора, които в дълбоката провинция си умират вкъщи, без дори да могат да стъпят в болницата – имаме 15 болници в областни градове, които са за закриване.

Един месец говорят за тоя мораториум и никой не обяснява в какво се състои проблемът – а проблемът е да не вземат хронично и онкоболните 2/3 от тази сума, а хиляди хора да умират в дома си…", каза още Татяна Дончева.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tatjana-doncheva-26707885?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!