Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството Отпускат за всяко семейство, което не може да си плащат тока и водата до 250 лева на Месец

Новина от последните минути. На правителствено заседание, което е приключило преди малко е обсъждана темата за подпомагане на семействата в нужда, заради скока на водата и очакваният такъв на тока. По предложение на Вицепремиера, който отговаря за Демографската политика Валери Симеонов, министрите са мислили кои семейства ще имат нужда от помощи през зимният период до 250 лева, а през летният до 100 лева. Разделението на сумите се налагало, заради липсата на отопление през топлите месеци както обяснил самият Валери Симеонов.

Като най - засегната група и крайно нуждаещи се, се очертавала прослойката от млади самотни майки с по няколко деца и баби с по - няколко внучета на възраст, която все още била под 30 години. Това са жените, които наистина увеличават нашият прираст като население в България и ние трябва да се грижим много за тях, подчертал Валери Симеонов, защото една баба на 30 години, спокойно може да стане и майка още поне два пъти, стига да знае, че държавата ще се грижи за нея, а една млада майка, която е родила примерно две деца и е самотна с помощта,която и оказваме да си плаща сметките, спокойно ще може да си отделя от собствените приходи да се социализира и среща с приятели и прителки и така като нищо да си намери някой свестен мъж, който да и направи още няколко деца с които да увеличаваме прираста на Българското население.

Всички знаем, че Българите бягат в чужбина и че един ден, ще се наложи да внасяме работна ръка, затова аз считам, че трябва да подпомогнем майките сега, за да има работници за България в бъдеще. Завършил Симеонов.

След него думата взел Социалният министър, който обяснил, че с тази мярка ще се намали и напрежението сред хората, които били умишлено лъгани от опозицията, че имало голямо увеличение на цената на водата и се очаквало такова и за тока, но хората ще видят, че ние от правителството мислим за всички и ще се успокоят. Особено младите майки, които по цял ден са във Фейсбук и споделят всичко. Така ще покажем че мислим за тях и те ще ни разберат.

Източник: https://xaknews.blogspot.com/2017/12/250.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!