Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Водата в България над Три лева в САЩ едва деветдесет стотинки за кубик

След като от КЕВР вдигнаха драстично цената на водата за цяла България, а от правителството обявиха, че ще дават помощи на най -слабите икономически малцинства, за да си покриват сметките. Ние от ХАК Нюз се потрудихме да прочим колко струва кубик вода в другите държави. Както вече разбрахте в пустинен Израел цената е едва 0.76 евро но е интересно да видим и други страни.

Хората в Германия плащат средно 1,91 евро за кубически метър вода.

В Белгия цената е 1,85 евро, във Франция 1,27, а в Австралия около 1,05 евро за кубически метър, макар че страната е известна с хроническия си недостиг на водни ресурси. 

Цената за кубически метър вода в САЩ пък е едва невероятните 0,47 евро цента и тя едва ли ще се вдигне заради слабия курс на американския долар. 

Интересно ни е дали в КЕВР знаят в тези държави колко са месечните доходи на хората и кога точно ще започнат преди да ни изравняват цените с Европа и най-вече Германия, където цената е като в Шумен, ще се сетят, че трябва да се вдигнат първо доходите на хората и едва тогава да се мисли за увеличения, които и сега и след това пак ще са безумица, на фона на цените в Австралия.

Източник: xaknews.blogspot.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!