Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова отговори на Борис Джонсън: Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави!

Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова във Фейсбук.

Думите й са в коментар на изказване на британския външен министър Борис Джонсън, който нарече Русия затворена и войнствена страна и я сравни със Спарта, а европейските държави – с Атина.

“Сравнението е некоректно. И даже въпросът не е в това, че Русия никога не е била “войнствена страна”, за разлика от същите тези европейски държави”, посочи Захарова.

“Противоречието между Атина и Спарта е заради олигархията като основа на устройство на последната. Мисля, че няма как да си представим нещо по-олигархично от Великобритания.

Както исторически британската монархия е строена върху мощна олигархична основа, така и в наше време привлича олигархичен капитал, правейки това доста осъзнато.

Затова Борис Джонсън, разбира се, не е прав. Но мога да се съглася с него за един паралел – войните между Атина и Спарта са отслабили класическа Гърция, от което са се възползвали персите и македонците.

Днешните раздори, които са посети и активно култивирани от Запада, в частност Европейския съюз, безусловно отслабват западната цивилизация и я правят уязвима пред лицето на такива заплахи като ИДИЛ например”, подчерта тя.

https://offnews.bg/sviat/zaharova-rusia-nikoga-ne-e-bila-vojnstvena-strana-za-razlika-ot-evro-671354.html

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!