Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Л. Кольовски: Ние ли сме болни (психически), та не разбираме „ефективната“ политика на ГЕРБ!

Цв. Цветанов: ПРЕЗИДЕНТЪТ Е БЕЗОТГОВОРЕН ПОЛИТИК!?

Ние ли сме болни (психически), та не разбираме „ефективната“ политика на ГЕРБ за нас, демонстрирана ни брутално и първобитно от втория в партията днес?

Или цинизмът, лъжата, лицемерието и липсата на елементарно зачитане на другите до такава степен са обсебили ръководството на ГЕРБ, че вселилият се в тях безспорен нарцисизъм е унищожил и елементарното им чувство за самосъхранение?

Пръскане против хлебарки

Наложих си да чуя какво ще каже днес Цветанов. Не защото очаквам някакъв проблясък на разум, а за да видя и чуя от първа ръка в какво се е превърнало образованието ГЕРБ. И да си задам отново въпроса: Толкова ли е страшно за нормалните хора в ГЕРБ да го напуснат? Толкова ли е невъзможно да поставиш на една плоскост лични интерес от една страна и унижението, отвращението, усещането за безсилие, унижението и смазването на любими и достойни хора? Кое тежи повече, за да те мотивира да вземаш решение?

Защото днес въпроса не е в това дали сме леви, десни, центристи или някакви други. Днес въпросът е в дали сме достойни да защитим себе си, дали наложения ни тоталитарен режим е търпим, дали цената на работното място е повече от свобода и дали ще продължим да позволяваме да ни управляват хора, които каквото и да говорят си остават комунисти.

Комунизмът не е членство в партия. Комунизмът е начин на мислене, комунизмът е начин на реализиране на отношение към „другите”, начин на зачита не на другите… И днес въпросът кой от къде е тръгнал вече не е актуален. Всички тръгнаха от БКП. Въпросът е кой накъде върви СЕГА и с какви средства върви в избраната посока?

Слушах Цветанов, който не измени на своя маниер да смесва всичко и навсякъде, за да звучи убедително и се питах: Толкова ли е голяма психичната зависимост на Цветанов от проявите на президента, че да си позволиш да кажеш : „Оставете президента!… Нека чете повече! Да пита повече!…” И това за човека, който се ползва с най-голямото доверие на хората. Да кажеш: „И президентът, и Корнелия Нинова, тях не ги интересува това нещо (Западните Балкани)… Да кажеш: „Президентът на България не е национално отговорен политик.”

Само политик, с огромни комплекси може да говори така. Само политик (ако Цветанов може да е политик), ще признае (заповедно) в ефир, директно, пред целия народ: ВСЕКИ, КОЙТО НЕ Е С НАС (ГЕРБ), Е БЕЗОТГОВОРЕН. ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ПРИЗНАВА ТОВА, КОЕТО НИЕ (ГЕРБ) СМЕ РЕШИЛИ, „НЕ ЧЕТЕ”, С ДРУГИ ДУМИ – НЕГРАМОТЕН, ВСЕКИ, КОЙТО ИМА ДРУГО МНЕНИЕ ИЗВЪН НАШЕТО (НА ГЕРБ) Е СЪЗДАТЕЛ НА ФАЛШИВИ НОВИНИ.

Това е същността на цялата сутрешна тирада на Цветанов. И тя показва, че красивите антирефлексни очила, с които ГЕРБ си защитават очите, са придобили нова способност и имат обратен ефект – вече ги заслепяват. Не успяха да видят, че навън от парламента са не само БСП, че мнението на президента се подкрепя от хиляди, включително и такива, които са в ГЕРБ.

Късогледството на ГЕРБ е толкова голямо, че наистина не осъзнават, че никой не вярва на измислената тези, че тонът на политиката ДНЕС го създават БСП и президента. Тонът винаги се задава от властимащите, от мнозинството. Виждаме го всеки ден в парламента, в правителството.

„Малките” раздори за втори кабинков лифт в Банско, не могат да заблудят никого, че има различия. Италианското семейство, наречено българско правителство, няма проблеми, особено там където ще се харчат пари под свой контрол. Проблеми има само когато някой иска да контролира или да управлява харченето.

И пак в тази посока, вместо Цветанов да види как неговия патрон (или политически вожд) почти „отмени” мораториума върху лекарствата за онкоболни от Брюксел, като отново забрави, че сме парламентарна, а не премиерска република, отново се заяде с президента за изявлението, че ще наложи вето върху закона за корупцията.

Не е лошо, това че президентът заяви отношението си към внесения закон, като отчете НАЧИНА и МОДЕЛА на приемане на закони от мнозинството в днешния парламент. Така даде възможност за мислене, преди гласуване, разбира се ако има наличие на ум и разум . Съвсем различно е изявлението на Борисов за мораториума върху новите лекарства, който е част от бюджета на здравната каса за следващата година и на който Радев наложи вето.

Законът за здравната каса вече е гласуван, при това не един път, ветото на президента вече е отхвърлено, при това доста демонстративно. Законът още не е обнародван.

Как ще го промени Борисов? С магическа пръчка? Като набие с тая пръчка своите депутати? Или ще започне ремонт на бюджета, преди неговия старт? Ето за това Цветанов трябваше да каже публично, в ефир, но вече на своя вожд Борисов: „Трябва да четеш повече! Трябва да питаш повече!…”. Но как да го каже, та нали преди това някой на него трябва да каже.

Любо КОЛЬОВСКИ

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!