Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чудо се случи в България: Началник на ДАИ вкарал подчинените си в затвора… превантивно!

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата.
Необичайната акция станала повод да му бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца, която обаче той успешно обжалва на първа инстанция – пред Административния съд.
„Възпитателното“ гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за „провеждане на инструктаж“.
Посещението явно се сторило стресиращо за някои от колегите му и се стигнало до доклад, в който една от тях – Таня Гуглева описва преживяния потрес. На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите.

Шефът на Областния отдел „Автомобилна администрация“ допълвал шока с намеци, че това ги чака всички нарушители на закона и престъпници. След псевдовъзпитателната акция някои от дайаджиите изпаднали в нервен срив и я докарали до гълтане на успокоителни. По думите им, този опит на началника да ги сплаши и респектира е абсурден и недопустим.
Владимир Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода. По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на „Автомобилна администрация“, включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.
Шефовете на Добрев от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ явно не са на същото мнение, след като са спуснали заповед за дисциплинарно наказание. Тя обаче пада в съда, без дори да се разглежда дали санкцията е основателна. Заповедта е издадена на 16 октомври 2017 година – след изтичане на двумесечния срок за налагане на дисциплинарно наказание.
Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Източник: Дарик, БЛИЦ

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_915.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!