Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов направи нещо ШОКИРАЩО за България! Вижте КАКВО е то! Невероятното ще ви се стори като детска игра!

Всички в България и в Европа вече разбраха, че основната дейност на Борисов не е да си върши работата като премиер. Най-важното за него е да ни убеждава, че всеки ден прави по някоя нова „добрина“ за българите.

Поредната  дъвка на човека, който се опитва да докаже, че не само е наш премиер, а и наш благодетел, е повече от абсурдна. И повече от смешна. Защото се мъчи да ни пробута залъгалката, че Турски поток щял да минава през…България.

Борисов се бил разбрал с Турция, със Сърбия, с Македония и със самия Путин дори, една част от природния газ на Турски поток да минава през тръбите на България. Нещо повече. Винету се бил договорил с председателя на Съвета на Европа Доналд Туск и с председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер да подкрепят неговата молба, газ от Турски поток да минава и през България.  В типичния си Бай Ганьовски маниер,  да се тупа яко по гърдите, Борисов дори ни светна, че в кабинета на Юнкер стояла схемата на точно този Турски поток, при който едната от тръбите минавала през България.

За нас остава само да попитаме защо потокът се нарича „турски“ след като природният газ ще минава пак през България? Ето за тази част от „сделката“ Борисов мълчи като риба. И се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. По простата причина, че вместо да се договори директно с Владимир Путин и Русия, нашият велик премиер, по заповед на Брюксел, бягаше като дявол от тамян от Русия, от Путин и от Южен поток, каканижейки всеки божи ден по телевизиите, че на нас не ни трябвал никакъв Южен поток. И че ние сме щели да вземаме газ от Азербайджан, който бил много по-„хубав“ от руския.

Ами ако сме щели да вемаме газ от азерите, от шумерите или от папата, тогава защо сега Бай Ганьо Борисов плаче за руския газ, който ще тече по Турски поток? Истината е проста. Ние не можем да вземаме евтин и качествен газ от никъде другаде, освен от Русия. И на нас ни беше изключително необходим Южен поток, за да тръгне бързо напред икономиката ни, съживена от евтиния руски газ. Тоест, руският природен газ беше необходим на България много повече, отколкото българското трасе беше необходимо за проекта Южен поток.

И какво става сега? Борисов, забравил, че само преди година – две е ругал с пълно гърло Южен поток, вече се хвали двойно по-гръмогласно, че някаква част от Турския поток щяла да минава през България. И това той нарича голяма победа. Но пропуска да спомене, че условията, по които ще получаваме природен газ вече са коренно променени. Защото най-напред Русия ще продава синьото гориво на Турция с руска надценка. След това Турция ще продава на България с турска надценка. А ние ще получаваме с двойна надценка, толкова скъп природен газ, че все едно го вземаме чак от Аляска.

И тази скъпотия, която ще удари и гражданите, и бизнеса се стоварва върху бедна България, само защото навремето Борисов спря Южен поток, така както спря и АЕЦ „Белене“. Нооо, вместо да наведе глава и да се покае, гуруто на ГЕРБ се хвали, че щял да напълни нашите тръби с газ. За да не стоели празни. Такова нахалство и наглост, светът още не е виждал.

Има и още един въпрос. Какво общо имат Туск и Юнкер с Турски поток и газта, която ще минава през България. Нека Борисов отговори: Суверенна държава ли сме ние, или колония на Брюксел? И той премиер на България ли е, или управител, назначен от някой германски чиновник?

Защото ако сме наистина суверенна държава, Борисов трябва да се държи като премиерите на Унгария, Полша, Словакия и президента на Чехия. За тях на първо място са интересите на техните народи и държави, а после може да си помислят дали ще се съобразяват и в каква степен с „изискванията“ на чиновниците от ЕС.

Ако продължим с анализа ще видим, че именно Брюксел и Вашингтон навремето искаха да бъдат ликвидирани проектите Южен поток и АЕЦ „Белене“. А нашите политици – родоотстъпници веднага спряха „лошите“ проекти. И после до изнемога обясняваха, колко „ненужни“ и „вредни“ са те за страната ни.

Защо, при това положение, Борисов сега се хвали толкова много, че е получил „височайше“ разрешение за тези проекти от двамата ЕС-овски чиновници Туск и Юнкер? Тези хвалби не могат да се обяснят по никакъв друг начин, освен с манталитета на дадения човек. Както казва големият писател Максим Горки „Роденият да пълзи, не може да лети.“ Или, както отдавна казва българският народ: Роденият със слугински манталитет, не може да ръководи правителството на цяла държава“.

И е крайно време, Борисов и неговите пудели,  да вървят да служат на своите господари. И да не пречат повече на своята родина. И на своя народ.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!