Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Галъп: Българите викат ура, понеже им режат лекарствата! Политическото и журналистическото жонглиране пак превърна държавата в ЦИРК!

Куп истини с умело прикрити неистини излязоха ден преди дебата за лекарствата в парламента.

Галъп услужливо направи проучване сред българите и се оказа, че те силно одобряват темата за лекарствата и тази за борбата за чистия въздух. И искат тези теми да се дискутират в обществото.

Но не одобряват връщането на царските имоти.

То оставаше и да викат ура, но това е друг въпрос.

Ще пропуснем какво още изсипаха социолозите върху главите на редовия българин да го храносмила и осмисля чак до празниците, че и след това. Само че не можем да разберем по оскъдните данни, които се изсипаха в медиите какъв проблем за лекарствата одобряват анкетираните.

Понеже информацията се поднася силно редактирана и орязана, от нея лъха внушението, че освен проверките по болниците, българите са силно за и за новия списък с лекарствата, поети от НЗОК, който пък ощетява голяма част от болните, а други ги обрича на смърт.

Или въпросът не е  зададен както трябва, или пората не са го разбрали, или медиите така са го интерпретирали, че се получава пълен парадокс. Болните и здравите единодушно искали лечение с по-евтини препарати, предимно генерици, пък който оцелее – оцелее. Важното е да оцелее бюджетът на здравната каса. От което следва пък, че или сме пълни мазохисти, или не правят на такива.

Да! Не всеки е лекар и не може да каже как действат новите медикаменти, но всеки знае, че новото е по-добро от старото. Тоест анкетираните няма как да са се объркали.

В същото време пациентските организации протестират и обграждат парламента втори ден, но по въпроса ни звук, ни стон в медиите.

Най-после днес се промъкна информация в сайтче на Пеевски, че БСП била яхнала болните и ги накарала да се вдигнат на бунт. За да печели политически точки и да се прави на загрижена за народа.

Доколкото успяхме да проследим оскъдната информация, пациентските организации излязоха сами на протест с искането българите да бъдат лекувани адекватно. Те нямат политически искания, а чисто човешки. Просто желанието да оцелеят и да не се сменя терапията им с остаряла. И да не се отнема последната им надежда да се излекуват.

Но понеже ГЕРБ няма как да яхне протест, насочен срещу малоумните си решения, веднага прехвърли парещия картоф на опозицията. И да я обвини, че буни народа.

В ден, в който цяла Гърция е парализирана заради общонационална стачка, в ден, в който Румъния продължава да се бунтува, българските медии крият един семпъл протест от отчаяни хора, които искат единствено лекарствата си и адекватна медицинска помощ.

Толкова ли ни е страх какво ще кажат в ЕС и толкова ли сме сервилни, за да не признаем факта, че и българите са излезли на площада? И то не за друго, а да защитят собственото си здраве.

А може би политиците се страхуват болните да не бъдат последвани от пенсионерите, които бяха прецакани с 200 лева минимална пенсия. Пък те са един милион души!

Или да не скочат и тези, които вече са си платили тока и нямат пари за храна.

Или другите, които трябва да пестят всяка капка вода от 1 януари, защото трябва да избират – мръсни на топло, или къпани, но на студено. С две думи – цяла България.

Затова се получи и безумния парадокс.

Българите масово одобряват мерките с лекарствата, но кой знае защо стачкуват.

Стачкуват, но никой не ги забелязва.

А който е на площада, е манипулиран, яхнат и изкаран там от БСП!

С две думи – който скача, е червен.

Не, колеги, не!

Плочата е много стара.

Който скача, е човек с достойнство и гражданска съвест!

Ще го признаете ли най-после?

България се събужда!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!