Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ламбо в конфликт на интереси - онкоболен, но подкрепи ветото

Стефан Данаилов страдаше от раково заболяване и в момента е в ремисия

Искам да заявя конфликт на интереси, защото ще подкрепя ветото на президента, а аз съм онкоболен, заяви депутатът от БСП Стефан Данаилов.
Известният актьор каза това по време на дебатите по наложеното от президента вето върху части от бюджета на НЗОК за 2018 г., с които се налага мораториум върху плащанията на иновативни лекарства за онкоболни.

От БСП и ДПС защитиха позицията на държавния глава, но мнозинството на управляващите гласуват срещу него и то беше отхвърлено.

„Затова заявявам конфликт на интереси. Скъпи приятели, имах възможност да слушам и да гледам по телевизията и дойдох специално да ви предложа нещо – не обичам този остър тон и скандали, когато става въпрос за човешки живот. Ако 3-4 години съм ремисия, аз не знам Господ какво ще каже след месец-два, година.

Явно тези химии, които са ми наливали през тези години, вече няма да действат и ще трябва да пробваме нова. Вие ще кажете, че имам пари и ще си купя. Аз имам, но тези хора, които нямат?“, запита Данаилов от парламентарната трибуна, цитиран от "Фокус".

„Скъпи приятели, тук има лекари с такова заболяване. Поне един знам, че има. Няма начин да не сте загубили близки от тази коварна, гадна, мръсна болест. Да направим две групи – да се разходим из софийската онкология и да видите какви хора са вътре. Големият процент са млади хора, които трябва да живеят, а не могат. Свидетел съм на безсилието на лекарите. Затова не ме интересуват тези милиони, но дайте да направим не жест, а да изпълним задължението си“, подчерта той.

Данаилов добави, че депутатите са избрани от хората и много от тези хора също са попарени от тази коварна болест.

„Обръщам се към вас като ваш приятел. Дайте да сменим политиката и да постъпим най-човешки, защото това, което не дай си Боже ви се случи да изживеете и не знаете дали ще оцелеете, е страшно. Изпитвал съм го и затова го споделям с вас. Разчитам на вашия разум“, заяви още актьорът, когато близките наричат Ламбо.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/onkobolni-veto-prezidentat-radev-lambo-26688665?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!