Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия се отказва от Еврото...

Германия ще се откаже от единната европейска валута, след предстоящите през пролетта предсрочни парламентарни избори.

Такива слухове изтекоха след поредното безплодно заседание на партията на Ангела Меркел, на което отново не се стигна до решение за коалиция.

"Изборите са неизбежни, това означава нацистите да са с двоен резултат. И тогава единственият ни шанс ще е да зарежем еврото и всички други европейски глупости, и да се съсредоточим върху Германия" - коментира Зигфрид Зайдел - трети секретар на Върховния партиен съвет.

Запознати обясниха, че ключът към стабилността в Германия се крие в орязване на около 100 милиарда евро, които в момента тя плаща всяка година, за да крепи Евро-зоната. Това става като изкупува дълг на банкрутирали държави, за да поддържа лихвите ниски и тези държави да не изпаднат от валутния съюз.

Нацистите от "Алтернатива за Германия" са категорично против тези разхищения, те са и за премахване на еврото и връщане на марката. Така Германия ще отговаря само за собствените си дългове.

Най-вероятно тази формация няма да получи мандат, но за да отбият удара откъм нея, старите партии ще трябва да направят някакъв сериозен завой в политиката. Като премахнат еврото, ще отнемат сериозен популистки момент от фашагите. Допълнително и ще се освободят 100 милиарда на година, които ще могат да се ползват, за да се изпълнят в момента блокираните коалиционни искания на големи и малки партии.

"Реално Европа ще плати това в Германия да няма фюрер. Щедрият немски джоб се затваря, това ще спаси самите тях, но останалите ще трябва да се изправят срещу трудната истина на живота..." - обясни Зайдел.

Г.Н.

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_730.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!