Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Става нещо СТРАШНО! Българи Масово Емигрират в… Румъния, Македония и Гърция!

Една фейсбук новина шокира политиците ни!

В областите Видин, Враца, Монтана, Козлодуй и Лом се организират инициативни комитети Северозападна България да направи референдум и да се присъедини към  Румъния. Мотивите са напълно логични. Според инициаторите на подписките у нас никой не мисли за тези райони и те стават все по-бедни и все по-откъснати от държавата си.

„Тук за нас в България никой не го е грижа. По-добре е да се отцепим от страната-мащеха и да отидем в Румъния. Там минималната заплата става 400 евро от януари, а нормалната ще е поне 800 евро. Какъв е смисълът да  плащаме данъци на България, щом тук се подиграват с нас и ни подхвърлят по 200 евро заплати и 100 евро пенсии? А и щом ще сме космополити, по-добре да станем румънски граждани“, призовават инициаторите.

За нас в Северо-западна България няма живот, хората масово слугуват в чужбина, вихри се ужасна битова престъпност, младите нямат къде да работят, предприятия и фирми фалират… От 30 години ни лъжат, че нещо ще се оправи, но вместо това – затъваме все повече и повече.“

И ако референдумите за откъсването на Северо-западнала България на този етап звучат като отчаяна шега, то сепаратистките настроения в други части на страната ни вече водят до видими резултати.

Българи от всички краища на татковината масово бягат от икономическото робство в собствената си държава, от монопола на хипермаркетите и лекарствената мафия… Бягат и харчат парите си в чужбина.

Румъния е рай за всички, които живеят близо до Дунав. От Видин и Русе всяка седмица се източват колони от коли с хора, които се отправят на пазар там. И има защо. Румънското сирене е двойно по-евтино. Месото, колбасите, млякото и маслото – също. На всичкото отгоре са и качествени. Отвъд Дунава хората от Северна България се запасяват и с лекарства. Те пък са в пъти по-евтини от същите в родните аптеки.  Масово се купува на приятели и роднини, така че колите се връщат претъпкани до тавана със стоки от първа необходимост.

За оголелия и обосял беден нашенец Македония също се оказа ценови рай. В Югозападна България отдавна се запасяват с прясно агнешко и телешко, а по Коледа и със свинско от съседите ни в Скопие. Нашенци купуват на поразия пити с кашкавал и тенекии с истинско сирене, че даже и зеленчуци и плодове.

И Турция е рай. Да, правилно четете. Рай за стомаха и хладилника. От Бургас и цялата област се организират еднодневни екскурзии за пазар в Лозенград и Одрин, а автобусите са препълнени. Да не говорим са семейства, които се комбинират, делят си бензина… и се качват по един представител от всяко в нечия кола.

Там пък на ниски цени се купуват висококачествени брашно, ориз, захар, боб, леща и всякакви зърнени култури. Купува се олио, шафран, бяло саламурено сирене и лекарства. В Турция също са по-евтини, а аптекарите си затварят очите и ги дават без рецепта на нуждаещите се българи. Купуват се качествени хавлии, чаршафи, одеала, без стопроцентовата надценка, слагана в нашите магазини. Търговците до един са научили български и обслужват клиентите си перфектно. Така, че и двете страни са доволни.

За Българите Гърция се превърна в туристическа дестинация номер 1. Сънародниците ни предпочитат да харчат парите си там срещу добро обслужване, любезен персонал и прясна храна, вместо да хрантутят изедниците – ресторантьори и хотелиери в българските курорти.

Това е бунт срещу бизнес-системата у нас, кражбите, алчността на търговците, скъпите храни-ментета и безжалостното дране на няколко кожи едновременно.

Бунт срещу политиците, които ни държат бедни и гладни, срещу чуждите вериги, които ни продават боклуци и срещу античовешката политика на държавата.

Когато става дума за глад и болести и за оцеляване – патриотизмът се стопява.

Остава само омразата към тези, които ни докараха дотук. Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!