Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пентагонът: заслугата за освобождението на Сирия е наша, а не на Русия

Пентагонът отказа да коментира съобщението на Министерството на отбраната на Русия за скорошното освобождение от терористите на територията на Сирия източно от река Ефрат, но уточни, че счита това в голямата си част за своя заслуга, а не за заслуга на Русия.

«Сирийският режим и Русия не демонстрираха сериозен подход или ангажименти за разгрома на ИДИЛ. Те осъществиха само неголяма част от операцията срещу ИДИЛ.

Голяма част от територията, освободена в Ирак и Сирия, беше освободена, благодарение на усилията на глобалната коалиция и нейните партньори.

Глобалната коалиция ще продължи операциите в Сирия в подкрепа на местните сили по места, за да завърши разгрома на ИДИЛ и да стабилизира освободената територия, а това на свой ред ще позволи на сирийските бежанци и вътрешните преместени лица да се върнат в своите домове», каза представителят на Пентагона Ерик Пехон.

По-рано Министерството на отбраната на Русия заяви, че в Сирия е преминало първото събрание на делегатите на Комитета за управление на източните територии на Ефрат, на което са били поканени представителите на руската групировка войски.

На събранието представителят на кюрдите е заявил, че кюрдските части са готови да обезпечат безопасността на руските военни на източния бряг на Ефрат в Сирия.

За взаимодействието с отрядите на опълчението е създаден Обединен оперативен щаб, в неговия състав влизат руските военни и представителите на източните племена в Ефрат.

При това кюрдската страна е подчертала, че членовете на Комитета за Ефрат разглеждат източните райони на провинция Дей ез-Зор като неделима част от Сирия.

Припомняме, че малко преди да започне руската операция в Сирия, западни представители коментираха, че за разгрома на ИДИЛ щели да бъдат нужни "десетилетия". Сега очевидно са премислили и са повярвали в силите си...

Източник: Нюз Фронт, с редакции

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/12/blog-post_76.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!