Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР тръгна на ВОЙНА срещу ПРАВИТЕЛСТВОТО! Ще вкараме в ЗАТВОРА всички корумпирани ПОЛИТИЦИ! Вижте какво направиха РАЗГНЕВЕНИТЕ полицаи!

Вчера в ефира на Нова телевизия вътрешния министър Валентин Радев нарече всички полицаи престъпници.

Заради недоказаната кражба на бензин от служители на Районно управление на полицията в Павликени, по която дори компетентните органи не са се произнесли, министърът сравни всички полицейски служители в България с лица, срещу които тече разследване и досъдебно производство.

Не че няма корумпирани полицаи. Има ги. Но крадци и мошеници има във всяко съсловие, във всяка държава и във всеки народ. Хайде сега да сравним вредата, която може да нанесе корумпирано ченге, с вредата, която нанася корумпиран политик. Разликата е от земята до небето. Защото полицаят ще открадне малко бензин от полицейския автомобил. А корумпираният и продажен политик е в състояние да съсипе цели сектори от икономиката. Дори цялата държава. И да прекърши съдбите на стотици хиляди и милиони честни хора.

Има и още нещо. Ако корумпираните полицаи са сравнително малко, то корумпираните политици са мнозинство. Всички знаем, че няма и ден, в който да не избухват скандали, свързани с някакви далавери. Най-близките по време са „Суджукгейт“, „Кумгейт“ и други.

Нека припомним, че само взетите на концесия язовири от близки до ГЕРБ фирми, вече убиха стотици невинни хора. Някой съмнява ли се още, че вредата от политиците е хилядократно по-голяма. И ако корупцията в полицията може да се изкорени много бързо като се уволнят служителите, които мамят и крадат, то сред политиците не е така.

За да попаднеш в средите на политиците трябва да си извършил поне 4 -5 престъпления. Иначе не те приемат в кастата. И корупцията сред политиците е огромна, не за друго, а защото и онова, което може да се открадне от държавата или от рекетиране и унищожаване на чуждия бизнес, се изчислява с милиони и милиарди.

Ето защо, полицаите и техният синдикат реагираха с гняв на абсурдните обвинения на уж „своя“ министър, който трябва да се грижи за условията на труд, при които работят хората от системата на МВР.

Абсолютно неприемливо е, заявяват от полицейския синдикат, точно министърът на вътрешните работи, който познава отлично мизерните условия, при които работят служителите, да унижава публично полицаите, които рискуват всеки ден здравето и живота си, за да осигурят мирното ежедневие в държавата.

Десетки хиляди съвестни служители на МВР изпълняват изключително сложни и тежки задачи по опазване спокойствие на гражданите. И те вършат това в унизително мизерни условия, при които липсват основни средства и консумативи, работно облекло и защитни средства. Полицаите със свои пари си купуват всички консумативи, необходими за тяхната работа, купуват си лаптопи, принтери, ксерокс хартия и други пособия. Купуват си дори работното облекло, защото министерството не осигурява такова в продължение на години.

На всичко отгоре областните дирекции на МВР в страната нарушават ежедневно нормативната база, принуждавайки полицаите нощем да дежурят, а на сутринта в 8,00 часа вече да са на работа в своите районни управления. Къде и в коя държава има такова работно денонощие, питат вбесените синдикалисти и редовите полицаи?

Заради това, от полицейския синдикат заявиха, че полицаите тръгват на война със своите нечистоплътни ръководители и корумпирани политици. И че са решени да вкарат в затвора всички политици, които миришат на корупция.

Полицията, армията и народът се пържат в огъня на бедността и мизерията. И именно нетърпимите условия на живот ще накарат всички да тръгнат заедно срещу мафията, която управлява държавата.

Времето идва! И няма сила, която да спре вълната на народния гняв!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!