Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тотална гавра! Депутатите насърчиха абортите! Христина Христова: България e с отрицателен прираст от 30 години насам

Парламентът увеличи детските надбавки за догодина.

Майките на едно дете вече няма да получават 37 лева на месец, а цели 40! Ако имат пък две, помощта скача от 85 на 90 лева!  За три също се увеличава с пет лева и става 140!  За всяко следващо дете в семейството помощта ще расте с 20 лева, както досега.

Средномесечният доход за отпускане на  помощи за деца става 450 лева на член от семейството. Ако мине дори с левче определената сума, то родителите нямат право на никакво обезщетение. Защото се водят богати. Забележете – с 220 евро на месец минават в графата на богаташите!

Откъдето и да го погледнете, гаврата е пълна. Три лева увеличение за дете се равняват на цената на едно пюренце. Или два памперса на месец. Пет лева за две деца е абсолютна подигравка.

Ще ги получат само най-бедните семейства, които и без това едва свързват двата края. А другите? Да си дете в България явно си обречен на дискриминация още като се родиш. Веднага ти слагат печат богат, или беден, веднага те категоризират и започват да ти режат правата.

„Нека има светлина, нека има деца!“ – пееха новоизлюпените демократи още на първите митинги на СДС.

Каква светлина, като все още сме в тунела и задълбаваме все по-надълбоко?

Какви деца, като нямаме с какво да ги гледаме?

Каква раждаемост ще увеличава Валери Симеонов с гурото си Борисов, като жените не смеят да забременеят? А ако го направят, веднага ги гонят от работа, или ги принуждават да излязат в болнични. Как ще го гледат това отроче после с тези 40 лева на месец и минималната заплата в добавка за първата година?

Някой виждал ли е цените на детските храни, детските дрешки? Съпоставил ли ги е с тези смешни 20 евро? Защо изобщо се дават детски? Да се маркира някаква дейност ли? Някой да покаже, че го е грижа ли?

Защо поне не се построят градини? Знаят ли управляващите, че в големите градове таксата е 550 лева?

Ако има някой дискриминиран в България, това са децата. И родителите им, които са обречени да се спасяват както могат.

И ако бюджетът е пица, то на малчуганите се падна изгорялото ръбче.

От тези детски се облагодетелства само една прослойка в обществото, която не работи, гледа малките боси и голи, храни ги с каквото намери, а после продава гласовете си. Ражда и се издържа от бройката на хлапетата. Но самите те израстват в невежество и не допринасят с нищо за просперитета на държавата, а я връщат назад.

За сравнение по време на „мрачния тоталитарен режим“ детските бяха за първо дете 12 лева, за второ 35. Еднократните помощи при раждане бяха за първо дете – сто лева; за второ дете – двеста лева; за трето дете – двеста и петдесет лева; за четвърто и всяко следващо дете – по сто лева.  Платеното майчинство беше две години и една неплатена по желание на майката.  И това се случваше при  заплати от 120 до 200 лева на човек. А безработни нямаше.

Пюретата бяха 13 стотинки, най-скъпата детска количка 100 лева, таксата за детска градина от 8 до 12 лева, камизолка и ританки по левче, а лекарствата безплатни.

За студентско бебе пък, докато майката учи, всеки месец се даваха по 100 лева.  И детската градина плюс лекарствата бяха без пари.

Но това беше в мрачните времена.

Сега е демокрация.

Каквото и да означава демокрация в български вариант!

Източник: http://skandalno.net/

Христина Христова: България e с отрицателен прираст от 30 години насам

От 1986 г. насам сме с отрицателен естествен прираст - минус 6 на 1000. "През 1989 сме били 9 милиона, сега сме около 7 милиона души", посочи бившият социален министър Хриистина Христова.

2/3 е тежестта на естествения прираст за състоянието на демографията, 1/3 - на миграцията.

"И двата фактора са в тревожен тренд, но по отношения на раждаемостта страната ни е на нивото на държави като Гърция, Швейцария, Малта, Кипър, а Германия например е по-зле от нас", обясни Христова. Тя посочи, че средната раждаемост за Европа е 1.53 докато у нас тя е 1.50.

Сред най-големите проблеми, освен отрицателният прираст е структурата на миграцията. Страната ни напускат жени в детеродна възраст, като те са половината от младите българи, избрали да живеят навън.
Най-обезпокоителното е, че на мястото на 100 души, които излизат от пазара на труда, влизат едва 63-ма. За сравнение през 2001 г. 124 нови работници са заменяли 100 пенсионери.

Три са проблемите, водещи до демографскита ситуация в България - ниска раждаемост, миграция, смъртност. Темпът на намаляване на населението годишно е 48-50 000, което е един български град. Това каза бившият социален министър и съветник по социалната политика Христина Христова.

http://epicenter.bg/article/Hristina-Hristova--Balgariya-se-topi-s-niska-razhdaemost--migratsiya--smartnost/142132/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!