Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ново лекарство лекува Алцхаймер трайно (Още за сензационното откритие)

Ново лекарство лекува Алцхаймер и обръща процеса

Ново лекарство лекува Алцхаймер и позволява на милиони хора да живеят нормално. Таблетките все още са експериментални и в процес на тестове, но резултатите са повече от обещаващи.

Учените са обнадеждени, че новите таблетки могат да помогнат на страдащите дори от напреднала фаза на Деменция и Алцхаймер. Таблетката се взима по два пъти на ден и то само след девет месеца, пишат от Alzheimer’s Society.

Професор Гордън Уилкок от университета в Оксфорд е изключителен оптимист. „Не съм виждал подобно възстановяване на мозъчна травма след прием на други лекарствени вещества.

Болестта на Алцхаймер засяга около 850 000 души само в Британия. В САЩ те са над 5,5 милиона, а по света може би около 50 милиона и дори повече.

Новите таблетки имат за цел да разградят „слепванията“, които се образуват в мозъка при деменция. Става въпрос за протеини, които образуват плаки и се натрупват по мозъчната кора. Така пречат на нервните клетки да получават енергия и се разпространяват по останалите здрави области, като по този начин разпространяват заболяването.

Резултатите показват, че след приема на таблетките, само след 9 месеца, пациентите вече имат значително подобрение. И изследванията им са като тези на възрастни хора без деменция.

„Аз не съм виждал подобно възстановяване преди. Терапията несъмнено работи“, казва Уилкок.
Благодарение на таблетките, пациентите възстановяват чувството си за ориентация, способността да помнят, както и да се обслужват сами. „Способността да контролират действията си и да знаят какво правят във всеки един момент е от огромна полза за тях“, казва още професорът.

Както и всяка друга терапия и тази не е лишена от странични ефекти. Така например, тези таблетки оказват влияние върху чревния тракт и може да го засегнат. „Около 40 души от пациентите прекратиха терапията заради непоносимост към таблетките. Все още изчистваме нежеланите лекарствени реакции, но те са факт“, твърдят от екипа.

Очаква се лекарството да се появи съвсем скоро на пазара. То обаче ще бъде предписвано само след внимателни изследвания и по преценка на специалист.

Източник: http://www.razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!