Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Симеонов: Елена Йончева нарушава националната сигурност! Вижте как ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ ползва прокуратурата като БУХАЛКА! 

Софийска апелативна прокуратура отказа да образува разследване по жалбата на Валери Симеонов срещу депутатът Елена Йончева, която в своя филм за оградата на границата разкри, че току що изграденото съоръжение е разрушено, че няма граничари, няма термовизьори, камери и видеонаблюдение. И затова мигрантите съвсем спокойно и необезпокоявани от никого, си преминават през оградата и се смеят на абсурдния начин, по който се опитваме да ги спрем.

Обаче, вместо да предприеме необходимото, за да спре потока от мигранти минаващи като на шега през българската граница, вицепремиерът Симеонов дава разследващия журналист и депутат Елена Йончева…под съд. Защото с разследването си била нарушила „националната сигурност“?!

Такова чудо може да се случи само в България. Висш правителствен чиновник, който трябва да служи на народа си, дава под съд всеки представител на същия този народ, който се е осмелил да каже някаква истина. А в случая е и още по трагично, защото Йончева е законен представител на българския народ в качеството си на народен представител в настоящето народно събрание.

Но какво да се чудим, когато Валери Симеонов се опитва да прави точно това, което прави и неговият патрон от Банкя. Бодигардът смачка със съдебни дела Сидеров и Марешки и ги направи депутати, които не защитават хората дето,  са гласували за тях и са ги пратили в парламента. В момента и двамата депутати и председатели на партии, слушкат и защитават само „деянията“ на Вожда.

Само че на прокуратурата й писна от нагласените„правителствени“ дела и взе че отсвири жалбата на Валери Симеонов срещу Елена Йончева. А депутатът Славчо Велковнапълно разнищи главния „патриот“ на републиката като заяви в предаване на Нова телевизия, че така наречената ограда по границата вместо да пречи, създава условия мигрантите и всеки, който не го мързи, да преминават свободно на българска територия. Защото също като магистралите, само няколко месеца след като е построена, оградата трябва да се кърпи и ремонтира, а огромните дупки под нея сякаш подканват нарушителите да преминават като у дома си през уж „свещената“ българска граница.

Същата ограда, продължава Велков, струва на Гърция два пъти по-малко, а е три пъти по-ефективна от нашата. И това е така, защото в другите държави се дават пари за свършена работа. Докато у нас, правителството дава пари на „едни фирми“ да направят например ограда. А те свършват „работата“ за половината пари, докато останалата част от сумата преминава в джобовете на „строителите“ и на техните поръчители.

Нещо повече. Депутатът Славчо Велков заяви в прав текст, че разкритията на Елена Йончева за плачевното състояние на границата/и само там ли?/, са огромен шамар за управляващите. Не само защото допускат нашата граница да се превърне в ханджийска порта. Но и защото разкриват пълното безхаберие на всички правителствени чиновници, дори и тези, които са на най-високо ниво, за това, което се случва не само на граничната бразда, но и в цялата ни държава.

Славчо Велков подчерта още, че не филмът на Йончева застрашава националната сигурност на България. Националната сигурност се застрашава най-вече от безхаберието и корупцията по висшите етажи на властта, които са се просмукали във всички останали структури на държавата и убиват в зародиш всяко добро начинание.

Това е, уважаеми съграждани. Докато лично премиерът и вицепремиерът на България, вместо да си вършат работата, съдят и осъждат депутати, председатели на партии и журналисти, свобода на словото и демокрация в нашата родина няма да има. Затова европейските и руските медии все по-често и по-категорично твърдят, че България се управлява от мафия. А не от правителство, което народът е избрал.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!