Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко платил 300 милиона на Сакса, за да му уреди екскурзията в С.Арабия... Връща му нашите имоти...

Държавата връща имотите на Симеон Сакскобургготски със специален закон. Делата за тях са спрени до постигане на споразумение. Преди три седмици държавата поиска от Софийския градски съд да спре делата за „царските имоти”.
Преди два дни сайтът "Гласове" съобщи за сделката между Сакскобургготски и бившият му бодигард и настоящ премиер Бойко Борисов. Днес министърът на регионалното развитие Николай Нанков съобщи официално, че делата за царските имоти са спрени до постигане на споразумение.
След 6 месеца, ако не бъде постигнато извънсъдебно решаване на казуса, делото продължава”, обясни Нанков.
Адвокатите на Сакскобургготски съобщиха, че са съгласни делата да бъдат спрени. Обект на съдебни спорове са дворецът в Царска Бистрица, 16 хиляди декара гори в Рила и дворецът „Врана”, в който в момента живее Симеон Сакскобургготски. Връщането на тези имоти ще бъде уредено със специален закон, с какъвто са отнети през 1947 г.

Такова е решението на комисията към Министерството на правосъдието, което ще бъде обявено до края на седмицата, съобщи БТВ, цитирана от epicenter.bg.
Общата стойност на спорните имоти, които всъщност никога не са били царски, а са били собственост на държавата, е над 300 милиона лева.
Преди 8 години Народното събрание наложи мораториум за ползването на цялото имущество на Царя. Затова Симеон съди държавата в Страсбург.
Преди четири години го попитахме кое очаква да се случи първо - да приключи делото в Страсбург или да бъде приет закон за имотите. „Ако бях такъв да търгувам с нещата, нямаше да съм тук вече, щях да съм си отишъл в чужбина. Етиката и моралът ми не е да търгувам с влияние, с приятелство или политически”, каза Сакскобургготски.
Въпреки тези клетви, съвсем очевидно е, че Саксът замени близките си позиции със Саудитския крал, за як кеш, изсмукан от народа...

ТН

Източник: https://bgtrollnews.blogspot.bg/2017/11/300.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!