Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП дава Бюджет 2018 на Конституционния съд

ПГ на "БСП за България" дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Това каза на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група Жельо Бойчев, предаде Агенция „Фокус“. Най-важният финансов закон беше приет от депутатите в четвъртък през нощта след 13-часов работен ден.

„ГЕРБ и ОП скриха дебата по обсъждането на Бюджет 2018 от българските граждани“, заяви той. „Противопоставяме се на поредния опит за неглижиране на НС. Това се превръща в политика на ГЕРБ. Беше ни обяснено, че няма смисъл да се правят предложения в бюджета, защото щели да бъдат необвързани“, коментира Жельо Бойчев.

„Властта в България произтича от народа, а оттам от парламента. Не може министър Горанов да налага волята си на Народното събрание. БСП категорично ще се противопостави на тенденцията от страна на ГЕРБ непрекъснато да обезличава парламента“, посочи той. „Предложението на Васил Антонов беше прието, но в крайна сметка с окончателното гласуване, то не се съдържа в бюджета“, обясни депутатът.

Депутатът Васил Антонов от БСП, чието предложение за отпускане на 1,130 млн. лева за храма „Александър Невски“ и Зографския манастир първо беше прието, а после отхвърлено при гласуването на бюджета вчера, коментира: „Успешен е опитът НС да бъде превърнато в мокър печат към министъра на финансите. Чл.6 с предложението ми е действащ и това е причината, поради която ще дадем процедурата на Конституционния съд.“

Източник: http://epicenter.bg/article/BSP-dava-Byudzhet-2018-na-Konstitutsionniya-sad-/141974/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!