Tyxo.bg counter

Изследване разкрива: № 1природен убиец на бактерии

Вероятно знаете, че медът има антибактериални свойства. Но има един вид мед, който се е доказал като по-силен от всички. Австралийски изследователи са открили, че Манука мед убива бактериите по-ефективно, от който и да е антибиотик.

В изследването, проведено през 2009 г., изследователите открили, че този мед може да убие повечето „супербъгс“, които са станали резистентни към антибиотици. Оттогава има голямо търсене за този мед.  В действителност е имало недостиг на Манука в някакъв момент и компаниите са започнали да продават фалшиви продукти.

Защо Манука мед е № 1 убиец на бактерии

Резистентността към антибиотици е във възход. Изследователите казват, че бактериите стават резистентни към антибиотици, когато  ги използваме редовно. Това означава, че повечето антибиотици няма да ви помогнат в лечението на инфекции.

Но изследователите са открили, че Манука мед може да убие всички бактерии, върху които е тестван. Дори тези, които са доказали, че са устойчиви на антибиотици. Изследователите смятат, че метилклиоксал, съединение, открито в Манука меда предизвиква недостатъчност в системите на бактериите, като по този начин ги убива.

Но ползите от манука не свършват дотук. Вие също ще се възползвате от неговите антивирусни, антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Използването на Манука ще засили имунната ви система и ще намали риска от заболявания като възпаление, диабет, рак, проблеми с храносмилането, висок холестерол и инфекции. Този мед също е доказан, че е най-ефективен при лечение на рани по кожата.

Резистентността към антибиотици е довела до много проблеми – в днешно време, е необходимо повече време на раните, за да се излекуват. Е, доказано е, че Манука лекува рани много бързо.

Въпреки че може да има недостиг на мед от манука, той е достъпен в повечето части на света. Уверете се, че купувате автентичния мед, тъй като  има много фалшификати.

10 употреби на Манука мед

Лечение на акне и екзема
Лечение на кариес
Лечение на възпалено гърло
Подобряване на качеството на съня
Лекуване на рани и изгаряния
Предотвратяване на възпаление на дебелото черво
Лечение на кашлица
Лечение на синузит
Облекчаване на гастрит
Засилване на имунната система
Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/study-reveals-1-natural-bacteria-killer/

Връзка към публикацията: Изследване разкрива: № 1природен убиец на бактерии

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни