Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Връщаме ½ млрд. на ЕС заради Порожанов, а той – „в комуникации” със саудитски крави!

„В страната има две големи ферми за крави – едната за 60 хиляди, другата със 120 хиляди бройки, които обаче се нуждаят от изхранване, така че има възможности за добри комуникации”, посочи Порожанов като резултат от участието си в правителствената делегация в Саудитска Арабия.
Докато той беше на туризъм в ислямисткото кралство, Върховният административен съд отмени подмярка от европейската програма за развитие на селските райони, управлявана от същия човек заради негови и на предишния земеделски министър действия при кабинета Борисов 2. 

Заради тях данъкоплатецът ще възстановява на ЕС близо половин милиард лева – 463 531 710 – това са 4 годишни бюджета за култура на държавата. 

Решението на ВАС е жалба на Националния съюз на земеделските кооперации на Явор Гечев.

Нарушени са три европейски директиви и редица административни срокове. Жалбоподателите посочват още, че Комитетът за наблюдение на ПРСР 2014–2020 г. е вземал неприсъствени решения, което е в строг разрез с правилата. 

Всяка европейска програма има подобен комитет, който е колективен орган за наблюдение на действията по дадена програма, уточнява Фрогнюз.

В момента решението на тричленния състав на ВАС се обжалва от МЗХГ и на 7 декември съдът ще заседава в петчленен състав. 

Ако той потвърди решението на по-долната инстанция, а напомняме, че ВАС гледа делата по форма, не по същество, така че обратно решение би било парадокс. 

Това означава, че парите по договорите от тази мярка няма да дойдат от ЕС, тъй като изпълнението им е незаконосъобразно, а от държавния бюджет – всеки работещ българин ще плати по 250 лв. заради некадърността на Порожанов и Танева. 

Източник: http://19min.bg/news/8/95136.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!