Tyxo.bg counter

Президентът Радев АТАКУВА Борисов и ГЕРБ с ВОЕННА ТАКТИКА и СТРАТЕГИЯ! Вижте КАК Румен Радев ВОЮВА за България! 

В интервю за европейското онлайн издание за политика „EURACTIV“, президентът Румен Радев ясно посочи, че той на приема „ценностите“ на Борисов и ГЕРБ.

Не приемам, подчерта Радев, пред хората да си стискаме ръцете, а зад гърба им да вършим друго. Подобно лицемерие не води до нищо добро, нито за страната, нито за народа ни, категоричен е президентът.

И наистина ние сме свидетели, че ценностите на Румен Радев са много по-различни от тези на Борисов. Той е човек, който обича родината си и иска да съхрани българския дух. Да съхрани българската историческа памет.  Да съхрани своеобразието на българите като народ, макар и засега да сме в така наречения Европейски съюз. Той иска да се пребори с корупцията по високите етажи на властта. И основно с корупцията, която напълно е завладяла структурите на ГЕРБ и държавните институции на България, под ръководството на трите правителства на Борисов.

Най-накрая, президентът Радев държи на историческите и съвременни връзки с нашата посестрима Русия. Защото, като човек, който е учил и в САЩ, много добре съзнава, че няма на света друга държава освен Русия, която да има интерес от силна славянска и православна България на Балканите. Защото интересът на Запада е да унищожи Русия и да завладее целия свят.

Румен Радев бе категоричен още, че войнствената риторика по отношение на Русия не е в интерес на България. И не само защото трябва да си върнем огромния руски пазар, който на всичко отгоре има нужда от нашите селскостопански и промишлени стоки. Не само защото без помощта на Русия, не можем да развиваме нашата ядрена енергетика и високите технологии, в това число и космическите технологии. Не само защото ни трябват евтини природен газ и ток.

Истината е, че без Русия, нас отдавна щяха да ни ликвидират като народност. Западът отдавна щеше да ни унищожи и като държава. Но какво говорим? Англосаксонците и сега, при наличието на мощна, славянска и православна Русия, почти е загробил българския етнос. И само огромната упоритост, борбеност и издръжливост на нашия народ, засега ни спасява.

Румен Радев добре осъзнава, че ние българите имаме дълбоки исторически връзки с Русия и сме най-близки до северния Колос по език, по православна вяра, по славянски род велик, по традиции и общо светоусещане. Той осъзнава, че тези черти и традиции не могат да бъдат премахнати, защото са закодирани в нашия ген. И че единствената държава, която иска и може да спаси нашата народност от разпад и унищожение е Руската федерация.

Ето затова, Румен Радев, въпреки че засега проявява лоялност към ЕС, непрекъснато повтаря, че с Русия е по-добре да се говори, отколкото да се влиза в конфронтация. Повтаря, че Крим сега е руски, че Крим е бил руски, и такъв ще си остане. Защото населението на Крим са руски хора, които искат да са в състава на Руската федерация. И да принадлежат към Руския Свят.

Румен Радев иска още да спаси и възроди българската армия, понеже знае, че държава без силна армия е васал и слуга на другите. Затова той влиза непрекъснато в спорове и конфронтация с Борисов и неговите министри, които макар да се наричат патриоти, мислят единствено как да спечелят някой друг глас за следващите избори. За да не изпаднат напълно от властта. Защото тя май започна да им се услажда.

Като военен, президентът Радев знае, че битките се печелят стъпка, по стъпка, плацдарм по плацдарм, предмостие по предмостие. Затова, най-напред, още преди президентските избори, той заговори за снемане на антируските санкции. След изборите започна да обръща внимание на запазване на българската памет и на дълбоките братски връзки между българския и руския народи.

И така постепенно започна да въвежда един нов начин на говорене и на мислене, който най-пълно отговаря на българския интерес. И това е говоренето и мисленето за Русия като за приятел и брат, а не като за „окупатор“ и „враг“, каквото мислене се опитваше да наложи неговият неудачен предшественик и слуга на Запада, Плевнелиев.

Ето в това е голямата заслуга на президента Радев. А следващите му стъпки трябва да бъдат негово посещение в Москва и, разбира се, очакваното от всички нас посещение на руския президент Владимир Путин в България по повод 140 годишнината от освобождението от турско робство.

Дано, и президентът, и всички ние да имаме сили да устоим на зверския натиск, на който сме подложени от „добричкия“ Запад. И да успеем да запазим своя народ и своята държава. За нашите деца. И за бъдещето.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни