Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: БСП и ГЕРБ са двете крила на бившата БКП, а сблъсъкът им е фалшив

Тежките институционални проблеми в България и липсата на капацитет да бъдат решени са истинската бомба, която цъка под властта. БСП и ГЕРБ са двете крила на бившата БКП, а сблъсъкът им е фалшив. Те единствено паразитират националния чип за пригодимост към тоталитарната система, в която хората много бързо забравиха защо дойдоха промените. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.
„В БСП има традиция и конгрес не се свиква за нищо. Не може да свикваш конгрес, за да строяваш редиците, защото така той започва да си губи силата. ГЕРБ от друга страна могат да ви дадат видеоефекти и да преизберат Бойко Борисов. Това вече е нивото на българския политически живот. Нашата работа като граждани е да прозрем на къде ни водят политиците“, подчерта лидерът на „Движение 21“.

Темата на разговора обхвана контрола и прилагането на СРС-тата. „България имаше сериозен проблем по време на първото управление на ГЕРБ, който беше твърде масов и завърши с присъда на председателя на СГС Владимира Янева. Беше създадено специално бюро, което да прави конкретни проверки, свързани с практическата дейност на подслушването. Това беше голямо постижение, абсолютно в съответствие с европейските изисквания. Оттогава използването на СРС-та намаля драстично“, обясни Дончева.

В студиото на „България сутрин“, тя посочи, че проблемът започнал когато бюрото влязло в детайли и пречупило ДАНС и МВР в нежеланието им да показват как се извършват подслушванията. „Всичко започна от опита на Делян Пеевски, да инсценира дело за собственото си убийство. Това бе част от битката му с Цветан Василев. Имаше задържани лица, срещу които нямаше абсолютно нищо, освен по един анонимен донос. Трябва да се разберем, че фундаменталните човешки права ще бъдат възмездявани, без да се търси дали случайно човекът, спрямо който са прилагани СРС-та, е получил язва на стомаха или нещо друго“, категорична бе Дончева. И допълни, че Националната служба за охрана не може да продължава да брани само Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган. НСО в никакъв случай не трябва да бъде система за контрол на политиците, отсече гостът пред Bulgaria ON AIR.

Източник: http://bgjournal.info/tatyana-dontcheva-bsp-i-gerb-sa-dvete-krila-na-bivshata-bkp-a-sblasakat-im-e-falshiv/

@ Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?
@ Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]
@ Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Тодор Живков бил голям любовчия (имал безброй любовници) – Затова ли толкова много управляващи приличат на него?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!