Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заплашвалият Нинова и президента се е опитал да нахлуе в кабинета й

Заплашвалият лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев Кемил Рамадан в понеделник е направил опит да нахлуе в кабинета й в централата на БСП.

Той е бил спрян от охраната.

Държал се арогантно и заплашително.

След като е бил разпознат, той е избягал, но е заплашил, че отново ще се върне.

За случая от "Позитано" 20 веднага са подали сигнал в полицията.

Във вторник служители на МВР са пристигнали в централата на БСП и са разпитали свидетелите на инцидента.

Припомняме, че през юни тази година, след отправени заплахи с sms-и до Нинова, в които заплашва нея и държавния глава, Рамадан беше задържан от служители на ДАНС в близост до джамията в София.

Едно от съобщенията от него до лидера на БСП гласеше: "Нинова, кажи на президентчето си Радев, че така не се прави – Ифтар вечеря на мюсюлманите! Седнали ми агентите на ДС на вечеря с главното мюфтийче, Андрейчо, и се подиграват на всички български мюсюлмани! Затова Аллах-Бог ще ви погуби. Аллахуакбар!!!" След задържането му през юни той призна за изпратените от него съобщения, съдържащи заплахи и бе освободен след 24 часа.

Рамадан се прочу през лятото с тези електронни съобщения, които изпрати до Нинова и Радев.

„БСП, ДПС, ГЕРБ, всички сте безделници! Аллах бави, но не забравя. Вие сте крадци, всички гледаме ви сеира вече 100 години. Край, баста на мошениците. Ако се чудите кой съм - аз съм Кемил Рамадан“, гласеше първият SMS.

Във вторият пък той призоваваше лидера на БСП да каже на „президентчето си“, че „така не се прави - ифтар вечеря на мюсюлманите!“ Точно това послание завършваше с "Аллахуакбар“. Кемил Рамадан сам публикува текстовете на SMS-ите си във фейсбук.

Тогава той дори бе гост на сутрешните телевизионни предавания, където обясни, че съобщенията му не представляват заплаха. А „Аллахуакбар“ не е нещо заплашително. „Все едно да кажеш на един човек: „Исус Христос възкръсна!“, същата работа!“, изрече в ефира на Нова телевизия Рамадан.

Източник: http://epicenter.bg/article/Zaplashvaliyat-Ninova-i-prezidenta-Kemil-Ramadan-se-e-opital-da-nahlue-v-kabineta-na-lidera-na-BSP-/141797/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!