Tyxo.bg counter

Нинова: Когато Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка! Аз не съм била член на БКП!

Конгресът на ГЕРБ всъщност е бил "спомен за онова време, което г-н Борисов критикува"

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.

@ Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?
@ Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]
@ Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

"Когато г-н Борисов говори за БКП, да си извади партийната книжка и да я сложи отляво. Да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да я сложи от дясно. И да види кое ще натежи", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки последните изказвания на премиера, който свърза извадените павета по бул. "Дондуков" със стогодишната партия.
 
"Ние тук, обърна се тя към седящите до нея членове на ИБ на БСП, не сме били членове на БКП (б.р. - до Нинова бяха членовете на ИБ Вяра Йорданова и Крум Зарков). Вижте хората около Борисов, те си държат партийните книжки, подчерта Нинова.
 
Лидерът на БСП се пошегува, че конгресът на ГЕРБ всъщност е бил "спомен за онова време, което г-н Борисов критикува".
 
Нинова заяви, че ще върне папката, която ѝ даде Цветанов с предложените от ГЕРБ промени в Конституцията, без подпис. Това означава, че БСП не подкрепя тези промени. Нинова уточни, няма да подпише папката на ГЕРБ: "Папката на ГЕРБ ще бъде върната". 
 "Няма да се надбягваме с папки да събираме подписи", отсече лидерът на БСП. 

Вместо това Нинова смята, че трябва да има обща оценка за прехода.
 
Затова тя ще инициира среща на председателите на парламентарните групи,за да се търси съгласие за оценка на прехода. Целта е да се излезе с общо предложение за промяна в Конституцията.
 
"Инициирам лидерска среща между председателите на парламентарни групи веднага след бюджета. Целта е да потърсим съгласие за оценката на прехода, за ревизия на прехода", добави Нинова и уточни, че трябва да се намерят най-верните решения, а не това да се превръща в пиарска кампания.
Тя беше категорична, че обемът на ревизията трябва да бъде разширен с масовата приватизация, концесиите, ролята на групировките по време на прехода.

Нинова припомни, че БСП е единствената партия, която е дала оценка на прехода и то на най-висшият си форум - Конгреса на 8 май 2016 г.

А за лидерската среща добави: "Поставяме си за цел да потърсим съгласие за оценката на прехода, ревизията на прехода, да не бъде еднократен акт и пиарска кампания, да не допуснем да излъжем очакванията на хората, че ще има справедливост и възмездие и всички да се подпишем под общо съгласие. Ако ще го направим, да го направим политически отговорно!"

Втората тема е промяната в конституцията.
ГЕРБ събира подписи за промяна в конституцията, ДПС събира подписи, ГЕРБ са отказали да подпишат предложението на ДПС. ДПС не са подписали предложението на ГЕРБ. "Обединени патриоти" и "Воля" ги няма никъде. Това наддаване започва да изглежда несериозно", каза Нинова в началото на пресконференцията.

Веднага след гласуването на бюджета, ще поканим ДПС на разговори за вот на недоверие, каза още тя. „Трябва да уточним две неща – времето, в което внасяме вота на недоверие и за корупция в кои сфери да е. Друга тема, освен корупция, не стои за нас като тема за вот на недоверие“, каза още Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че въпросът за коалиция БСП - ГЕРБ в левицата е решен окончателно. Тя коментира така въпрос, свързан с декларацията, приета на форума на ГЕРБ. В неделя управляващите решиха, че никога няма да се коалират със социалистите.

За темата за вота на недоверие, лидерът на БСП заяви, че след приемане на бюджета, ще поканят ДПС на втора среща за разговори по вота. На срещата ще се уточняват две неща - кога ще се внася и за корупция в кои сфери ще се внася вота. 
"След бюджета внасяме вот на недоверие към управляващите и инициирам лидерска среща, за да потърсим съгласие за обща оценка на прехода. От утре всичко за нас е бюджет. Направили сме 149 предложения между първо и второ четене.

"Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето когато се молеха аз да съм председател на Народното събрание и Деница Златева да е министър. Но не са достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко", заяви Нинова и уточни, че мотивите на ГЕРБ да не искат голяма коалиция с БСП са, че те са лоши. 
Според нея мотивите да не се правят големи коалиции са по-сериозни и държавнически. Тя подчерта, че ще ги чака да узреят до този момент, защото в една държава трябва да има управляващи и опозиция и когато те се слеят опозиция става народа.

"Трябва да се намали субсидията на всички партии, а не само на тези отвън" - така Нинова коментира предложението извънпарламентарните партии да получават субсидия 1 лв и заяви, че ще гласуват против.
БСП са направили 149 предложения по законопроекта за Бюджет 2018, 46 за проектобюджета на ДОО и 17 по проектобюджета на НЗОК. От БСП предлагат да се дават повече пари в проверени модели и се надяват да има състезание на идеи, стана ясно още от думите на Нинова.

За кампанията за отпадане на санкциите срещу Русия, Нинова заяви, че санкциите срещу Русия вредят на България и позицията на БСП не се променя. Тя призова ГЕРБ да кажат какво мислят, защото позицията им се променяла.

Източник: http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-iska-liderska-sreshta-za-prehoda/141756/2/48

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни