Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Село в Германия подарява земя на млади двойки с деца-Вижте условията!

Възрастното население на много малки неселени места в Германия, сред които е село Отенстейн в северната част на Германия, стигнали до ситуация да затворят училища, защото нямат достатъчно ученици.

От това германско градче затова призовават млади двойки с деца да се заселват на това място, където ще имат приятен и спокоен живот.

Както пише „Financial Times“, германските власти през последните десетилетия интензивно работят за привличане на млади семейства от други страни като по този начин биха се спасили от застаряването на района и демографския проблем.

Според последни информации на ООН, броят на жителите в страната до 2050 г. ще бъде намален на 74,5 млн.

Процентът на германците до 15 години може да падне почти 13 процента, което би било сред най-малкият брой млади хора в една страна в света.

Броят на хората в Германия над 60 години според оценки, може да нарасне от 27 на 39 процента.

Демографските промени са един от най-големите предизвикателства на Германия „, каза наскоро Волфганг Шойбле, министър на финансите.

Германските власти смятат, че с приемането на млади семейни двойки с деца биха могли поне донякъде да решат проблема във връзка с застаряващото население.

И на сайта на германското посолство пише, че градската управа на село Отенстейн / Oкръг Холцминден подарява общински парцели за млади семейства с деца.

Тези семейства в период от три години трябва да застроят парцела и да поемат разходите за свързване с комуникациите, които не са незначителни (канализация, ток, газ, телефон, достъп до път …).

Самото построяване на къщи в Германия, както и разходите за живот като цяло не са евтини. В Отенстейн и околностите (особено в Бад Пимонт) има много свободни работни места (например в областта на медицинските грижи, гастрономия и занаяти).

Но тук със сигурност важи правилото, че разрешение за работа може да се издаде само в случай, ако придобитата диплома за завършено професионално образование е признато в Германия.

Перспективи за работно място съществуват и ако човек има добри познания по немски език.

Източник: mushmorok.com

Източник: http://chujdozemec.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!