Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шокиращо! Радев призна: Никога няма да се справим с корупцията!

Ние никога няма да се преборим с корупцията!

Този думи бяха изречени не от кого да е, а от вътрешния министър Валентин Радев!

И то по въпроса с корупцията в самото МВР!

Вижте сега, това са 50 хиляди души, които работят в системата. Никой не може да гарантира, че всичките са честни.   Като ме питате така директно за корупцията, ви отговарям директно – има я. И ние непрекъснато я търсим. Имаме си „Вътрешна сигурност“. Съществува и постоянен  „Инспекторат“.  Пращам ги на различни места. Като хванем някой, свързан с подземния свят или да взима подкупи, веднага обявяваме на медиите. Но не можем да се преборим напълно. Зависи и корупцията на кое ниво е. Дали е обикновен полицай, или началник, каза в интервю за „Фрогнюз“ министърът.

Запитан за борбата с корупцията по високите етажи на властта, Радев обясни, че структурите му правят всичко възможно да я открият.  Обаче не винаги се получавало.

Аз също съм ангажиран. Търсим какво ли не, поясни той, без да уточни контрабандни сутиени и презервативи ли търси, наркотрафика в Народното събрание, или огромните кражби на еврофондове, маскирани като обществени поръчки, в които обикновено  спечелилият е ясен преди още да бъде обявена поръчката. 

Сред огромните успехи на МВР той подчерта, че сме давали информация на трети страни и сме си сътрудничели с Интерпол при разплитане на международни измамнически схеми.

Но с някакви родни постижения не можа да се похвали. Освен, че МВР давало брифинг всеки месец.

Тази брифинги ги знаем. Започват с броя на пътно-транспортните произшествия и завършват с някой убиец, който сам се е предал, или не е скрил деянието си.

От цялото интервю става ясно, че държавата тъне в корупция. Тя е в редиците на МВР, в общините, в държавните служби и най-голямата във високите етажи на властта.

Самият министър си признава, че няма как да се пребори с нея.

Хвърлят се всички сили и мрежи, но в тях попада само някоя случайна рибка. А после излиза под гаранция.

В поредния си доклад ЕС ни обвини, че още не сме се справили с кражбите и далаверите на политиците. Такива доклади получаваме още като е започнал мониторингът над България.

И в същото време министърът дебилно обяснява, че не може да се справи с корупцията. Много била. На различни етажи била…И не залавя нито един корумпиран, освен някое ченге с 50 лева подкуп.

Ами, господин Радев, като не можете, какво правите там?

Хвърлете си шапката, хвърлете си оставката и оставете някой по-кадърен да започне прословутата борба!

Е, да, ама не.

Вие сте удобен за поста. Те си крадат, вие гоните вятъра.

Но поне интервюта не давайте, че е смешно!

Е, смешно в началото.

После става трагично.

Срам за България!

Автор: Станислава СЛАВОВА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!