Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българин разказа какво е здравеопазването в Германия – в България сами го знаете – вижте дали има прилики!

Българин разказва за фрапиращите разлики между болниците у нас и в Германия.

Нашенецът сподели впечатленията си от обслужването в германска болница. За съжаление разликите с болничните заведения в България са многобройни, а прилики… почти няма, пише Dunavmost.bg.

Eто какво разказва той, след като се е възползвал от услугите на немското здравеопазване:

„Да отбележа, че всичко им е безплатно в отделението. Oт напитките за автомата за кафе, чай, до всякакви видове сметанки, захар, сол, черен пипер и вода. Има автомат и за студена газирана вода, като с постъпването веднага ти носят стъклена чаша и бутилка вода. Всеки ден ти се сменят чаршафите и всеки си има отделно баня с тоалетна.

Почиства се постоянно и няма недостиг на консумативи. Всеки ден идва специален човек от кухнята да те пита какво ще желаеш за обяд, вечеря и закуска. Тука дори и най-болният човек се обгрижва с голямо внимание и любов, без викове и ужасни физиономии.

Има климатик във всяка стая и не се усеща топлина или неприятна миризма.

Нямам думи да опиша колко сме далече от това в България. Аз гледах майка си в българска болница и видях, че за раково болните има една тоалетна за 30 души на етаж. Тук това е недопустимо. Дано някога да постигнем това и в нашите болници, и ние и нашите близки да се почувстваме нормални хора. Желая на всички много здраве и вярвам, че ще дойде и хубавото в нашите болници.

Забравих да ви кажа, че на всяка табличка с храна пише и твоето име със съдържанието на нея.

Телевизията е безплатна за всяко легло… и не се ходи пеша по кабинетите, а с леглото те разхождат до всеки кабинет… Сами си направете изводите, колко сме забравени в България от здравната ни реформа и Господ.“

Източник: bgnow.eu

Източник: girl

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!