Tyxo.bg counter

”Воля” напусна пленарната зала заради Иво Христов от БСП, но има опасност мнозинството в парламента да се разклати при гласуване

Парламентарната група на "Воля" напусна пленарната зала заради присъствието на депутата от БСП проф. Иво Христов, чиято оставка иска.
Лидерът на партията Веселин Марешки вече заяви, че депутатите му няма да участват в пленарните заседания, докато колегата им от левицата не напусне Народното събрание. Ултиматумът беше поставен след оставката на Димитър Главчев от ГЕРБ като председател на парламента. Според Марешки Христов заслужава много повече "да си ходи".

"Този, който нарича 80% от българския народ дебили, седи и се прави на възпитан", коментира днес Марешки, цитиран от Нова телевизия

Той подчерта, че групата му няма да допусне нито един народен представител публично да обижда българския народ и да седи и да се "прави на възпитан".

"Няма да допуснем да се принизява историята и ролята на българския народ и държава при спасяването на българските евреи. Ще бъдем безкомпромисни и няма да отстъпим, докато този човек не напусне парламента, защото това е срам за парламентаризма", заяви Марешки.

От БСП обаче вече заявиха, че не виждат причина Христов да подава оставка и извинението му е достатъчно.

Ако депутатите от "Воля" не участват в гласуванията обаче, има опасност мнозинството в парламента да се разклати, тъй като често получава подкрепа именно от тях при гласуването на законопроекти. ГЕРБ и Патриотите имат само 122-ма депутати от общо 240.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/volja-ivo-hristov-26618707?nt=9

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни