Tyxo.bg counter

Борисов: Българският народ продължава да вярва в ЕС – Тереза Мей готова да плати 40 млрд. паунда за по-бързо излизане от ЕС

България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, българският народ продължава да вярва в ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на пленарното заседание между членовете на българското правителство и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио Таяни, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
„България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм. Ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Вършавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Това беше един осъзнат избор и не случайно българският народ продължава да вярва в ЕС“, заяви премиерът.

„Вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Още веднъж с радост и уважение – добре дошли в България. Добре дошли сте да окажете помощ за предстоящите месеци на Българското председателство, защото искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми да придвижим Съюза напред“, добави Бойко Борисов.

Източник: http://epicenter.bg/article/Borisov-pred-Tayani--Balgariya-e-edna-ot-darzhavite--v-koyato-ima-nay-malko-evroskeptitsizam/141267/2/0

Тереза Мей е готова да плати 40 млрд. паунда за по-бърз Брекзит

Тереза Мей ще осигури изплащането на 40 милиарда паунда на ЕС в опит да се излезе от застоя в преговорите по Брекзит.
Британският премиер е спечелила подкрепата на привържениците на Брекзит в нейния кабинет да удвои предлаганата сума за уреждане на „сметката по развода“ с ЕС, съобщиха медиите на Острова, цитирани от БНР и dir.bg.
 
След приключилото късно снощи заседание на специалната правителствена Комисия за напускане и търговска стратегия и преговори, включваща всички ключови министри, е било взето решение да се задели тази сума за покриване на финансовите задължения на Великобритания към ЕС.
 
Министри като Борис Джонсън и Майкъл Гоув обаче са поставили условие парите да бъдат дадени само ако се осигури приемлива сделка по преходния период и добро споразумение за свободна търговия.
 
Решението в Лондон открива възможността пред европейските лидери да одобрят на срещата им на високо равнище през декември началото на търговските преговори. Все още обаче няма официално потвърждение от Даунинг стрийт 10.
 
Очаква се Тереза Мей да обсъди новото предложение с европейските лидери в близките дни. Според някои съобщения е вероятно също Лондон да позволи на Европейския съд да продължава да защитава правата на европейските граждани на Острова след Брекзит.
 
"Сметката" и "съдебният проблем" са две от трите условия на ЕС за сделка с Великобритания. Третото условие са правата на европейските граждани на Острова.
 
Междувременно Британската избирателна комисия започна разследване, за да установи дали организацията "Гласувай за напускане" (Vote Leave Limited), която стоеше зад официалната кампания за напускане на ЕС, е нарушила финансовите правила за водене на предизборна кампания за референдума за Брекзит през 2016 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 
Комисията каза, че решението й да започне разследване е в резултат на преглед на предишни оценки за начина, по който организацията е водила кампанията си.
 
Тези оценки са били направени през февруари и март. Тогава не са били предприети никакви действия. Оттогава обаче се е появила нова информация, която заедно с предишните сведения, е породила съмнения за извършени нарушения и така се е стигнало до началото на разследване.

http://epicenter.bg/article/Tereza-Mey-e-gotova-da-plati-40-mlrd--paunda-za-po-barz-Brekzit/141254/7/0

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни