Tyxo.bg counter

Андрей Райчев: Марешки вече е началник на Борисов

Димитър Главчев направи така с изгонването на опозицията от залата, че Борисов да има началник – Марешки. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. „Главчев извърши нещо без да съзнава. Първо е европейската реакция – няма парламент без опозиция. Второто, ако сте на мястото на Борисов, какво предпочитате – Нинова като колега или Марешки като началник? Защото Главчев постави Борисов пред този избор. Димитър Главчев направи така, че Веселин Марешки да стане шеф на Бойко Борисов”, коментира социологът по повод последните политически скандали около оставката на председателя на парламента.

Припомняме, че миналата седмица Главчев подаде оставка като шеф на Народно събрание след скандал с опозицията. Той изгони от залата лидера на БСП Корнелия Нинова, поради което левицата взе решение да бойкотира заседанията докато Главчев не подаде оставка.

„Тук беше застрашено самото провеждане на заседанията. Те наистина бяха тръгнали да правят Марешки началник. Това Главчев му го сервира на своя премиер една сутрин и – естествено, че ще го изгони”, допълни още Райчев.

„Борисов разви една техника, за която може само да му завиждат – знае как да прави заден без да губи електорат”, коментира още Райчев.

По думите му изборът на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание е странен. 

„Този пост е трудно място и не толкова защото трябва да си много умен или културен, но защото там се иска да те уважава опозицията. Тя е драка, тя е боец”, коментира Райчев.

Според него този скандал е дошъл в много неподходящ момент за правителството на Борисов, точно когато у нас политическата ситуация трябва да бъде спокойна преди европейското председателство.

„Борисов не можа да постигне мир между опозиция и управляващи за по време на председателството. Опозицията няма да му осигури тези шест месеца тишина”, категоричен е Райчев. 

А що се отнася до вероятността за предсрочни парламентарни избори, Райчев каза: "Ако патриотите решат - ще има. Ако не - едва ли!"

Приватизацията е най-несправедливото нещо в България. Но връщането на процеса обратно е утопия, каза Райчев по повод на намерението на ГЕРБ да внесат промени в конституцията, с което да се отмени давността за приватизационните сделки.

Източник: http://glasove.com/categories/novini/news/andrej-rajchev-mareshki-veche-e-nachalnik-na-borisov

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни