Tyxo.bg counter

Путин се срещна с Асад и гръмна голяма новина: ИДИЛ е разгромена в Сирия, руските ВКС се прибират!

Владимир Путин се срещна в Сочи със сирийския си колега Башар Асад. Той посети Русия с работна визита, съобщи на сайта си Кремъл, цитиран от световните агенции.

Руският лидер поздрави Асад с успешната борба срещу тероризма. По неговите думи сирийският народ преминава през много тежки изпитания и се приближава към разгрома на джихадистите.

Сирийският президент заяви от своя страна, че през изминалите 2 години са очевидни успехите, които са постигнати благодарение на съвместните действия на руските ВКС и правителствените войски. Той отбеляза, че благодарение на Русия Сирия е спасена като държава.

Асад добави, че операцията на руската авиация е помогнала да върви напред и политическото регулиране на конфликта, отстояването на териториалната цялост и независимост на страната.

"През този период бяха постигнати големи успехи и на бойното поле и в сферата на политиката. Много райони на Сирия са освободени и в тях се завръщат сирийс.зите, които бяха принудени да ги напуснат", изтъкна Асад.

Руският президент изрази надежда, че скоро ще бъде окончателно поставена точка на борбата с тероризма в Сирия, но независимо от успехите може да възникват още огнища на напрежение.

"Проблемите с тероризма в света и в Близкия Изток, и в Сирия включително ще продължат. Но основната задача вече е близка към завършване и може да се каже, че в най-близко време вече ще сме я решили", каза Путин.

Заявленията, които прозвучаха на срещата на Владимир Путин и Башар Асад, говорят, че борбата с ИД в Сирия ще приключи до края на тази година и руските ВКС ще се завърнат, заяви сенаторът Франц Клинцевич...

Източник: https://www.blitz.bg

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни