Tyxo.bg counter

Събуди се, племе заспало, клати те МАФИЯ!

Автор: Marina Eleazar.

Вчера дадоха по мозъкомелачката на мутро-олигархията, тоест – ТВ-то, как джурналя, въоръжени със скрити камери, купуват лекарства без рецепти от аптеките. Ужас, ама как може такова безобразие? Нека здравно неосигурените първо идат при кварталния ЕТ, наречен за благозвучие ‘доктор“, да си платят на частно 30-50 кинта, за да им предпише той скъпото лекарство на фирмата, чийто дистрибутор е. Иначе, цигари и алкохол се предлагат без рецепти в магазините, младежта пафка и се друса по чалгарниците на крими батките, а никой джурналя не смее да припари там. И как да припари, когато и ТВ-тата са на батките, както и всичко останало в Мутристан?

В Конституцията на този Мутристан е записано, че Държавата осигурява условия за труд. Сиреч, така организира икономиката и социума, та да създаде работни места с достойно заплащане на гражданите, а чак после да им иска социални и здравни осигуровки. Няма нужда да убеждавам никого, че Държавата, тоест мафиотската шайка, която се нарича политическа класа, не е създала подобни условия на труд, камо ли пък достойно заплащане. Подхвърлят ни жълти стотинки, за да сме винаги на ръба на оцеляването, впримчени в битката да вържем сметките и да изкараме месеца, та да не ни остава време да дишаме, камо ли да се борим с мафията.

Заливат ни с чалга, кудкудякане на манекенки, цици, мода, агресия, алчност, риалитита и другите сеири за убиване на човешкото достойнство и порив за нещо над цялата тая помия, за нещо свободно, гордо и непримиримо, за нещо добро. Тази година чуждите инвестиции са паднали драстично, защото местната екс- милиционерска мутроолигархия не желае конкуренция, която с нормалните заплати на служителите си дава „лош“ пример на мат’ряла,че можело иначе, можело…
Има „картел’ в заплащането, като напр. местната ( варненска ) крими-империя ТИМ поддържа заплати от по 600-700 лв за служителите си в банки, застрахователни дружества, кръчми и т.нат. Батките се крият в бронирани мерцедеси и палати, с нависени по огледалата кръстове, зад двуметрови горили и алармени системи, и запушват устата на всеки дръзнал да ги спомене някъде. Винету даже не ги е чувал, а съдебната власт само ново евангелие дето не е написала за тях, за да възпее невинността и чистотата им.

В кръчмите им се пуши и продава дрога, но манекенките им – журналистки от местната им придворна -медия Черно море или националните им Блумбърг и ONAIR, едва ли ще тръгнат да правят разследвания из чалгарниците им. Те могат да правят само онова дето го дават във филмите за възрастни и да прославят идеите на неолиберализма, за да охулят докрай регулиращата и социална роля на Държавата, та да не пречи на господарите им. Не, че се е засилила, ама отрано да се изгладят гънките на бъдещата армия евтини работни добитъци….А нали трябва да има и обяснение защо сме с най-ниските доходи, нищо, че родните крими-олигарси конкурират световните. Страх, ужас и мълчание!
Събуди се, племе заспало, клати те МАФИЯ!

Автор: Marina Eleazar. Източник: Facebook

Източник: http://bgjournal.info/sabudi-se-pleme-zaspalo-klati-te-mafiya/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни