Tyxo.bg counter

Внимание! МВР разпореди правни абсурди

Ръководството на МВР обяви правни абсурди във връзка с мерките, които се предприемат по повод зверските катастрофи през последните дни. Това алармираха пред Фрог нюз разследващи.
Главният секретар на МВР  Младен Маринов изненадващо съобщи, че с негово разпореждане до всички звена в страната, при съставяне на акт, веднага и в момента ще се издават наказателни постановления.
 
За информация на всички читатели, такова разпореждане от правна гледна точка е в абсолютно недопустимо, защото  нарушава разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН /. То води до отмяна на всяко едно такова  издадено наказателно постановление, при обжалване, без да се разглежда от българския съд по същество.  

С изключение на извършени нарушения от граждани на чужди държави, разпоредбата на чл. 44 и следващите от ЗАНН, задължава административно-наказателният орган да изчака дали няма да се подадат възражения в тридневен срок, както и да се направят допълнителни искания от страна на уличения нарушител. Едва след това по закон може да се издаде наказателно постановление или пък да се прекрати производството.  
 
Всяко нарушение на въпросната разпоредба, което ограничава правото на защита, водят до отмяна на постановения акт. Също така буди тревога и разпореждането да се карат нарушителите в сградите на полицейските управления. Подобно нещо от правна гледна точка означава ограничаване правото на свободно придвижване, за което съгласно закона на МВР  следва да се издава полицейска заповед за задържане. А задържане за извършено административно нарушение води до процедура по закона за отговорността на държавата.
 
Според разследващите полицаи, обявената мярка на Младен Маринов не е дори популизъм, а поредното доказателство за нивото и компетентността на шефовете във вътрешното ведомство.

Източник: https://frognews.bg/novini/vnimanie-mvr-razporedi-praven-absurd.html

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни