Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутат от БСП ударил „Ауди“ за 120 000 лв в автобус

Неотдавна стана ясно, че депутатът е прехвърлил бизнеса си в офшорна зона на Маршаловите острови

Великотърновският депутат от БСП Валентин Ламбев е претърпял произшествие наскоро, пише в новия си брой областният седмичник „Кореспондент“. Народният представител е блъснал новото возило, което кара отскоро с автобус в София, твърдят наши източници. За щастие няма пострадали при пътния инцидент. За да не се разчуе за случката Ламбев бързо  прибрал чисто новата Q7-ца за ремонт. Депутатът се притеснявал от медийни въпроси. 

Минимум 120 000 лв. струва „Аудито“, с което Ламбев може да бъде видян отскоро и по великотърновските улици. Депутатът често го паркира в центъра на града и сяда на едно от любимите си заведения. Всъщност последната версия на популярния джип беше пусната на пазара преди две години и веднага заваляха поръчки от нашата страна. Возилото разполага с всички екстри и удобства за дълъг път.  


По-интересен е фактът обаче, че „Аудито“, с което Ламбев се придвижва, е собственост на фирмата „Еко плод“. Неотдавна стана ясно, че депутатът е прехвърлил бизнеса си в офшорна зона на Маршаловите острови. В медийното пространство Ламбев поясни, че всъщност вече няма нищо общо с фирмата, защото я е продал на сериозен инвеститор, който пък от своя страна е решил да си спести малко данъци в свободната зона. Странното обаче е, че Ламбев продължава да използва автомобилите на, както той твърди, бившето си предприятие за замразени плодове. Още по-странно е, че депутатът често е засичан от наши източници в „Еко плод“, където не се държал като гост, а като истински шеф на фабриката, пише  „Кореспондент“. …

Докато бъде ремонтирано скъпото возило, Ламбев ще се придвижва със стария си джип-„Фолксваген Туарег“. Луксозният автомобил също не е негова собственост, а се води по документи на „Еко плод“. В същото време от последната декларация за имотното и финансово състояние на депутата става ясно, че той е беден като църковна мишка. Има големи кредити и разполага само с няколко хиляди лв. в наличност. Които от друга страна ще му бъдат напълно достатъчни за горивото на новата Q7-ца, твърди седмичното издание.

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/deputat-ot-bsp-udaril-audi-za-120-000-lv-v-avtobus

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!