Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брюксел е най-големият ДЛЪЖНИК на България! Вижте новото ЗЛО, което Борисов и брюкселските чиновници нанасят на страната ни!

Западните медии усилено дискутират, че Великобритания трябвало да плати на Евросъюза 60 милиарда евро при Брекзит. И то, само за да покрие задълженията си, поети по време на членството в ЕС.

Това може да се окаже най-големият медиен балон досега. Защото за какви задължения може да става въпрос, когато Англия плащаше по 11 милиарда лири годишен членски внос. А 11 милиарда лири са около 10 милиарда евро. Това, между другото стана и една от причините Великобритания да напусне бързешком, така наречения „Европейски проект“.

За какво тогава се говори за такива огромни задължения на Великобритания от порядъка на 60 милиарда евро? Едната причина е, че англичаните имат задължения, които не са известни на широката публика. А другата, много по-вероятна причина е, че Западът иска да уплаши с огромни парични задължения всяка друга страна, която може евентуално да реши да напуска Евросъюза.

Но каквато и да е истинската причина, тя в момента не е толкова важна за нас, българите. Защото ако решим да напускаме Евросъюза, то не ние ще трябва да плащаме на ЕС. Точно обратното. Стара „Европа“ ще трябва да плаща на България. Защото по времето на членството ни в ЕС, а и преди това, няколкото стари, западни, капиталистически държави, воглаве с Германия, нанесоха на българската икономика ужасяващи щети, които със сигурност възлизат на стотици милиарди евро.

Защото, всички знаем, че българската икономика бе тотално разрушена от прословутия англосаксонски план „Ран – Ът“. А след това и от безбройните „европейски“ изисквания, квоти, забрани за търговия с Русия и арабските страни и т.н.

Но това се отнася само за българската икономика. А щетите нанесени от прогонването на 2,5 милиона млади, здрави и отлично образовани българи в чужбина, за чието израстване и образование е плащала българската държава? А загубите от това, че тези милиони българи не само бяха принудени да напуснат родината си, но и трябваше да продадат на много ниска цена своя висококвалифициран труд? А неизчислимите загуби от ужасяващият демографски срив, какъвто българската и световната история не познават? А унищожаването на здравеопазването, образованието и културата на нашата страна? Можем да продължим изброяването…

С една дума Евросъюза ни дължи стотици милиарди, ако не и трилиони евро. И въпреки, че е най-големият ни длъжник, Брюксел не се отказва да нанася още и още нови вреди на нашата държава и народа ни.

Предпоследната вреда, която чиновниците от Вашингтон и Брюксел се опитват да ни нанесат се нарича „Нова газова директива на ЕС“, която има за цел практически да блокира опитите на нашата посестрима Русия да доставя природен газ по дъното на Черно море, чак до българската граница. Това е, така нареченият „Турски поток“. Но понеже нашите руски братя си правят добре сметките и нямат особено голямо доверие в думите на Ердоган, те искат последната тръба на „турския“ поток да излезе колкото може по-близо до българската граница.

Ето затова казваме, че географското местоположение на България е геостратегическо. Че ние сме най-късият и удобен път за връзка между Изтока и Запада. И вместо сегашното ръководство на България да изтъргува със Запада това огромно наше геостратегическо предимство, то е заело такава унизителна поза, че повече от това няма накъде. А свещената истина е, че ако южния руски газов поток мине през България, това ще ни осигури непрекъснати и сигурни доставки на изключително евтин природен газ от Русия. А евтиният газ и евтиният ток са невероятно важен стимулатор за бързото, почти взривоподобно развитие на нашата икономика.

Но… на нашите „приятели“ от ЕС, това изобщо не им харесва. Ето защо те отдавна поставят нови и нови препятствия пред България и Русия с една единствена цел. Икономиката на родината ни да си стои на дъното и да бъде във вечен колапс. Затова продължават да искат от Руската федерация невъзможни неща. Тя да произведе природния газ, да го достави до европейските държави, и тогава…Когато „златната“ суровина дойде до Източна и Западна Европа, там търговията да се извършва не от руснаците, както би било логично и нормално. Стара Европа иска да сложи ръка на руските енергийни ресурси и тя да търгува с тях. Тоест, руснаците да платят за всичко, а дебелобузестите чичковци само да прибират печалбата.

Това, разбира се, не се отнася за „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“, които трябва да доставят природен газ до страните от Стара Европа. Там изискванията, които поставят на нас изобщо не важат. Защото така нужната им суровина трябва да пристига навреме и съвсем безпрепятствено до тях.

Следователно, България все още има възможност да бъденовия енергиен център на Балканите. Единствената пречка е правителството на Борисов. Което отсега не крие намеренията си да остави цялата работа на чужди фирми. Затова и ликвидира най-големите наши компании, които имаха възможност да подържат газова и друга енергийна инфраструктура.

А Борисов ще продължава да ни залъгва с магистралите!

Автор Иво Македонски,  Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!