Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Писмо на една българка взриви мрежата: Гнусни сте, нагли сте, безскрупулни сте, драги ми “народни” представители!

Негодувание и презрение изразиха граждани в социалните мрежи, по повод подигравката с българските пенсионери от властимащите и коледните надбавки.

Ето какво написа Златели Пламенова, публикуваме без редакторска намеса:

С отвращение от вас

Мили народни представители, скъпи властимащи,

Бедните гръцки пенсионери за Коледа ще получат по 1000 евро, а българските, онези отружени наши баби и дядовци – не повече от 20 евро. При това не всички от тях, а само “почти 60 %” или онези получаващи под 320 лв.

Без никакво уважение, Вие подигравате ли се?

Много бих искала някой от вас докато по цял ден топли министерското си кресло да разпише как по-точно с тези 40 лв един пенсионер може да направи празнична трапеза и да посрещне деца и внуци. Как, мили, угоени, ненаситни управници, как? Вашите майки и баби с 320 лв ли живеят на месец? И с 40 лв ли посрещат празниците?

Гнусни сте, нагли сте, безскрупулни сте, драги ми “народни” представители!

Тези два милиона гладни, обречени на мизерно съществуване и абсолютен геноцид пенсионери, са същите тези, които десетки години наред са ви пълнили хазната, за да има откъде да си взимате крупните заплатки. Така ли им се отблагодарявате?

Господа министри, господа депутати и господин министър-председателю,

Ако само за един месец проявите малко човещина и се откажете от възнагражденията си (получавани незнайно за какаво), то би следвало да има за всичките 100% някакви нормални коледни надбавки, отговарящи на европейския стандарт, който постигнахме единствено в цените на стоките и услугите.

За справка – за 10 г. животът у нас е поскъпнал с 38.8%. Ръстът при хранителните стоки спрямо септември 2007 г. е 27.4%, на електроенергията – 28.7%, на топлоенергията – 24.4%. При водата скокът е 48%, а при твърдите горива е даже още по-висок – 56.7%. А с колко се увеличиха заплатите, пенсиите и майчинските, с колко?

В тази връзка публикувам и един коментар, написан от българска пенсионерка, който казва всичко…

Sveja-Lidiya Dimitrova

“По повод за 40 лева за бедните пенсионери, аз ще напиша отворено писмо до премиера, от една “ богата“ пенсионерка.От скоро съм пенсионерка и пенсията ми е 321.01 лв.И понеже съм много богата с тази една стотинка и няма да взема нещастната добавка от 40 лв.Ше я подаря на Борисов и цялото правителство за да могат и те да „“ забогатеят““ като мен.Унизително е за човек с 40 г. трудов стаж платил в НОИ 87 000 лвза тези години и всички данъци от които тези управляващи си получават заплатите, да няма справедливост! А някои ще каже ,че съм карък.Сигурно има и други „“ богати пенсионери““ с една стотинка”

Източник: BNews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!