Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Сами виждате, че изпреварваме Румъния. Какво искате повече?

Премиерът Бойко Борисов определи като обективен мониторинговия доклад на ЕК и изрази убеденост, че ще покрием всички препоръки до края на 2018 г..

Борисов посочи, че ще бъде довършено всичко, което е поето като ангажимент.

В доклада на Европейската комисия се казва, че България има напредък, но все още е нужна работа, защото показателите по наблюдението не са изпълнени в задоволителна степан.

Няколко задачи има в парламента, които до края на годината ще станат, отбеляза Борисов.

Знаем, че не сме идеални и има да направим още неща, но институциите са достатъчно убедени и в Брюксел са сигурни, че ще изпълним препоръките, заяви премиерът.

Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре, изтъкна Борисов. Днес той инспектира Източната тангента на софийския околовръстен път.

„Оптимист съм и в Брюксел са сигурни, че всичко ще направим“, каза още премиерът и заяви, че всичко, което се прави сега е освен заради Брюксел, а и заради хората.

„Не се шуми много, но пак изпреварваме Румъния“, категоричен беше премиерът. Той изтъкна, че кабинетът знае, че България не е идеална. „Виждате в техническите параметри пише какво трябва да се довърши“, обясни още министър-председателят.

Той подчерта, че преди време е говорил с първия заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, от когото е чул оценката, че от май досега има напредък.

И едното, и другото е важно, каза Борисов по повод твърдението на президента Румен Радев, че политиците трябва да се отчитат пред гражданите, а не само пред Европейската комисия.

Източник: Дир.бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!