Tyxo.bg counter

Георги Марков: Корнелия Нинова постигна убийствена победа!

"Г-н Главчев си изпусна нервите. Трябваше да остави г-жа Нинова да говори. Колкото повече, толкова по-добре. Но грешката не може да има за последица падане на г-н Главчев от председател на парламента. Щял да идва г-н Таяни да говори в зала, в която е нямало опозиция и ще се изложим! Този политик не идва от небето, където е пълно с ангели, а от Италия, в която сценките в политическия живот са изобилие. Наскоро Юнкер се обиди, че говорил в празна зала на Европарламента.
Много съм разочарован! За какво падна министър Петров, след като цяла апелативна прокуратура заявява, че няма закононарушение, а одита преднамерен? Нинова постигна убийствена победа – дадохме жертва Антон Тодоров, ген. Петров и Главчев. Спасихме само Добрев. Интересно, защо срещу това БСП не оттегли вота на недоверие?" 
Това казва депутатът от ГЕРБ Георги Марков в интервю за ПИК.

Според него не е възможно да имаме служебен кабинет по време на европредседателството, защото служебен кабинет не може да бъде домакин на Съвета на ЕС - той е назначен по „служба“ и има ограничени правомощия. Той не е излъчен от парламента, а ние сме парламентарна държава. Такъв кабинет следва само да проведе изборите и извършва текуща дейност.

Неговите министри нямат мандат в Европейския съвет да гласуват по въпроси на външната политика и сигурността на ЕС като пример. В това число и приемането ни в еврозоната, защото това е частичен отказ от суверенитет да загубим националната валута, а няма парламент, който да се произнесе.
Марков е убеден, че Юнкер и Туск няма да допуснат служебен премиер да председателства срещата на 27-те премиери от ЕС и шестте на Западните балкани, която Борисов уреди да е май догодина в София. Тя ще бъде вероятно в Брюксел. "Това ще е приносът на БСП в европредседателството, което ще се превърне в Евроцирк", подчертава депутатът от ГЕРБ.

Георги Марков, който е и бивш конситуционен съдия, коментира, че законът на ГЕРБ за промяна на Конституцията ще подлежи на конституционен контрол от Конституционния съд и вероятно ще бъде отменен. "Престъпни деяния, за които е изтекла давността за наказателно преследване, няма как да бъдат вкарани без давност с обратна дата", посочва Марков. Той споделил тази своя позиция и с председателя на правната комисия Данаил Кирилов.


Депутатът смята, че последният евродоклад е "голяма обида за България", защото ние сме на 10-тия ден на членство, а на десетата година.

"Цяла седмица се кълнем, че не сме дебили, а позволяваме отвън да ни третират като такива!

Що за глупост е небивалиците в доклада, че при избирането на членовете на парламентарната квота във ВСС дебатът не бил достатъчно дълъг.", пита гневно Марков. 
"Нашето Народно събрание е суверенно да решава дали дебатите да са пет минути, пет часа или пет дни. И Господ не може да ни казва, защото сме се клели, че гласуваме по съвест и вътрешно убеждение.
Тези хора ги избрахме с по над 200 гласа - завиден консенсус! Защо са ни псевдодебати. Присъди трябвало да има. Съдът решава в една суверенна държава кого да осъжда и никой, дори Брюксел, не може да заповядва. Има презумпция за невинност. Нашите магистрати трябва да дойдат на себе си заради самите нас – българите. Искам ясно да кажа, че членството ни в ЕС не значи загуба на суверенитет!", подчертава Георги Марков. 

"ЕК да бъде така добра да разследва и съдилищата в Германия и Франция, които допуснаха главорези ислямисти да прегазват мирни граждани, в това число и на най светлия християнски празник Коледа!
Всички те бяха с криминални досиета, но са на свобода. Западна Европа не е в състояние да защити живота и здравето на своите граждани. Като искат мигранти, халал да са им! Аз боготворя Орбан, защото е борец за християнска Европа и желае ЕС на национални държави, а не Европейски Съединени Щати. Повече християнство, по-малко Брюксел! Повече суверенитет, по-малко Брюксел!", зове Марков.

Накрая той заявява, че  "На България трябва не ново правителство, а нова опозиция, която да помага на единствено признатия в Европа политик – Бойко Борисов".

Източник: http://epicenter.bg/article/Georgi-Markov--Ninova-postigna-ubiystvena-pobeda--/141041/2/0

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни