Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Главата на Главчев падна заради Таяни

Главата на парламентарния шеф Димитър Главчев падна заради Антонио Таяни, председател на Европейския парламент. Колкото и невероятно да изглежда това!
 
Шефът на Европейския парламент Антонио Таяни пристига у нас и в програмата му, освен срещи с президента и премиера, е включено и слово пред българския парламент.
 
Когато разбрал, че опозицията няма да присъства в залата, Таяни категорично отказал да говори "пред празна зала". Още повече, че той пристига във връзка с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 година. И изведнъж вижда, че страната е изправенаа пред парламентарна криза. Това силно притеснило Борисов. 

От ГЕРБ помолили БСП депутатите да влязат в залата поне за лекцията на Таяни, но лидеръът на опозициата Корнелия Нинова категорично отказала.

Тогава Борисов заявил на Главчев: Решавай - държавата или поста!

Затова на излизане от парламента след едночасовия разговор с Главчев премиерът заяви ядосано: "Държавата е над всичко и стабиилността в страната".

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов също подчерта, че в отсъствието на опозицията Таяни е трябвало да говори пред празна зала, което щеше да ни изложи пред Брюксел. Това наклониило везните за спешното решение Главчев сам да подаде оставка и опозицията да се върне в парламента.
Което се и случи в началото на този парламентарен ден. 

Така пристигането Антонио Таяни у нас развърза много бързо възела на парламентарната криза, в която държавата влезе след изгонването на Корнелия Нинова от залата.

Източник: http://epicenter.bg/article/Glavata-na-Glavchev-padna-zaradi-Tayani/140995/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!