Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стефан Софиянски: Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г.? Тогава всички бяха от една партия и Бойко, и Корнелия...

Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, смята той

Защо никой не ревизира двата фалита на България след 1990 г., попита Стефан Софиянски в студиото на БТВ.

„Не го правят, защото тогава всички бяха от една партия. Всички бяха БСП. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова”, смята Софиянски.

„Първият фалит беше по време на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и се направи мораториум и спряхме да плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов, когато имаше 240% инфланция и когато държавата през БНБ фалира 8 банки, а ние сега плачем за КТБ”, припомня Софиянски.

„За тези фалити са виновни всички, които днес ще ни разследват. Комунистите са си комунисти”, категоричен е той.

По думите му спорът за корупцията и приватизациите в държавата се е разгорял, защото и БСП и ГЕРБ се сетили, че в последните години единствено те са били на власт. „Като видяха, че борейки се срещу корупцията се борят срещу собствената си корупция, решиха да пренесат периода по-назад”, коментира още Софиянски.

Според него по темата с ревизията на приватизациите остават два въпроса – защо Бойко Борисов не я е започнал още през 2009 г. и защо не се ревизират първо сделките, чиято давност не е изтекла.

Източник: http://epicenter.bg/article/Stefan-Sofiyanski--Zashto-nikoy-ne-revizira-dvata-falita-na-Balgariya-sled-1990-g---/140804/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!