Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предлагат $19 000 годишна заплата за работа на самотен остров

Ханда е най-отдалеченият остров във Великобритания

Шотландското дружество за защита на дивата природа предлага годишна заплата от 19 000 щатски долара за човек, който да наблюдава птиците на самотен остров, пише в. Daily Telegraph.

Изданието посочва, че става дума за остров Ханда, най-отдалеченият остров във Великобритания. Той е обитаван от над 200 хил. морски птици. 

Търсеният служител ще трябва да живее сам на острова от март до септември. През лятото Ханда е популярна туристическа дестинация и се посещава от над 7 хил туристи. На острова идват и четирима дългосрочни доброволци, а 45 идват, за да помогнат при преброяването на птиците. 

"Позицията изисква отлични организационни умения, съчетани с голяма приспособимост. Служителят ще трябва да организира собствената си програма за работа и тази на доброволците", отбелязват от дружеството. 

Кандидатите се изисква да бъдат в добра физическа форма. Всяка седмица те ще трябва да пътуват до най-близкото село, за да изперат дрехите си, да използват банка, да пазаруват и да заредят бутилката с газта. За целта новоназначеният ще трябва да има шофьорска книжка и превозно средство. Жилището ще му бъде осигурено безплатно, пише bTV.

В най-оживените летни дни островът се посещава от над 150 туристи, които идват, за да се полюбуват на различни видове птици, сред които яребици, тъпоклюни кайри, среден морелетник, полярна рибарка, обикновена гага, чайки и др.

Източник: http://www.economic.bg/bg/news/9/predlagat-19-000-godishna-zaplata-za-rabota-na-samoten-ostrov.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!