Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кафето и чая неочаквано водят до увеличаване на теглото

Увеличаване на теглото се случва по много причини. Най-лесно се трупат килограми от стрес и при лечение с лекарства, които влияят върху апетита

Кафето и чая неочаквано водят до увеличаване на теглото

Увеличаване на теглото увеличава риска от диабет 20 пъти и значително повишава риска от развитие на високо кръвно налягане. Затлъстяването води до сърдечни заболявания, удар и камъни в жлъчката.

Дали хората наддават на тегло, защото са депресирани, или те стават депресирани, защото се е стигнало до увеличаване на килограмите? Един преглед на 15 проучвания открива доказателства, че и двата сценария са вероятно верни. До наднормени килограми може да се стигне и след злоупотреба с храна.

Оказа се, обаче, че кафето и чая също може да са причина за увеличаване на килограмите. Ето защо!

Ежедневното пиене на големи количества кафе и чай е вредно. Вредно е заради големите количества захар, които се добавят. Ако пиете кафе и чай без захар – няма проблем. Но ако подслаждате напитките това може да доведе до увеличаване на теглото.

Освен захар често днес се добавят и различни ароматни кремове и сиропи. За сравнение, хората, които пият само черно кафе, консумират около 69 калории по-малко, отколкото хората, които добавят подсладители (сироп), мляко или сметана. 60% от калориите – това са чиста захар.

Любителите на чай с мляко и захар консумират 43 калории повече от любителите на чай без добавки (85% от калориите са захар), смятат учените. Разбира се, млякото е източник на калций, който е уникално полезен. Но като се добавя в чая или кафето млякото първо е малко като обем и второ – няма никакви ползи за здравето.

Експертите също така настояха да се въздържаме от консумацията на напитки, като капучино с карамел, които често се сервират в заведенията. В такива напитки има повече захар, отколкото в шоколадовите блокчета. Например, кафе с мляко, сироп и различни добавки може да съдържа около 500 калории на порция.

Източник: https://bolime.net/uvelichavane-na-tegloto/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!