Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антикорупционият закон на ГЕРБ няма да хваща хора във властта! Когато излязат от властта, може спокойно да харчат откраднатото!

Антикорупционият закон на ГЕРБ ще прикрива престъпления, той няма да хваща хора във властта.
Това стана ясно от думите на президента Румен Радев в интервю пред Панорама, взето на запис, което тази вечер бе излъчено.  
 
Радев обясни, че този закон няма да преследва политиците след като излязат от властта – тогава те спокойно могат да харчат откраднатото.  
 
Днес България е демократична страна. Всеки има право на глас и на мнение, но друг е въпросът как отстояваш правата си. Разочарованието обезсърчи много българи. Можем да кажем, че в много направления демокрацията е в отстъпление, подчерта Радев по БНТ.

Изходът от кризата днес е да намерим посоката. Според Радев била правилна е посоката България да бъде член на НАТО и ЕС, но това са стратегически цели, които вече постигнахме.
 
“Никой по-добре от нас не може да посочи нашите проблеми. Никой по-добре от нас не може да ги реши”, каза Радев. Той смята, че амбициите нямат нищо общо с пагоните, важно е политиката да се води от идеи, а не от корист.
 
 
“Със сигурност действията на военните летци не са каприз. Всеки летец на изтребител с всеки полет залага живота си. Не е тайна, че много политици излязоха от властта богати и безнаказани”, поясни Радев. Според него летците не могат да приемат, че тяхната изключително трудна професия ще бъде наричана хоби и ще се използват думи като Преврат и каприз за техните действия. “От повече от 1,5 г. не съм техен командир и не подавам никакви сигнали”, каза Радев.
 
“Когато съставих служебното правителство, наредих на всички министри да проверят нередности в ресорите. Познавам лично ген. Николай Петров. Но в случая с ВМА има нарушения. Но редица медии отклониха фокуса и вместо нарушенията, се коментира кой си е позволил да ги осветли. Това значи, че сме в тежка деградация. Когато има нарушения се започва с това кой и какво е спечелил с осветляването им. Това няма нищо общо с демокрацията”, поясни Радев.

Източник: http://epicenter.bg/article/Prezidentat-Radev-s-tezhak-uprek--Antikoruptsioniyat-zakon-na-GERB-shte-prikriva-prestapleniya/140515/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!