Tyxo.bg counter

Елена Йончева показва филма за границата в ”Перото”. Ще ѝ позволят ли?

Филмът на Елена Йончева за българо-турската граница ще бъде излъчен на 13 ноември 2017 г. в клуб "Перото" в НДК.
Йончева уточни, че филмът ще бъде излъчен в 15.00 часа в Клуб „Перото“ на НДК.
Според нея има сериозни съмнения за корупционни практики при изграждането на съоръжението по границата и има пропуски в охраната.

Смяташе се, че филмът няма да бъде прожектиран, тъй като правителството обяви оградата по българо-турската граница за стратегически обект от значение на националната сигурност.

От БСП дори поискаха оставките на министрите Валери Симеонов и Валентин Радев, като хората, внесли това предложение.

Елена Йончева обясни днес, че филмът е около 20 минутен и е посветен на българо-турската граница.

„В него ще видим как се охранява границата ни. Има смущаващи факти за това доколко е ефективно инженерно-възпрепятстващото съоръжение - оградата, и ще научим за съществуването на бежански канали от Турция, през България, за Европа“, поясни депутатът.

Йончева обясни, че първоначално не е имала намерение да прави филм, а е събирала факти за охраната на границата и изграждането на оградата, които да послужат като аргументи в дебата по тази тема, който води.

„Още по време на предизборната кампания, представители на ГЕРБ обясняваха, че се охранява много добре границата и не може да се преминава. Моята информация, като депутат от Хасково, беше противоположна. Но нямах доказателства. Накрая се събра достатъчно много материал и реших да го представя като филм“, заключи Елена Йончева.

Тя допълни, че прави този материал като депутат от гражданската квота, а не като представител на парламентарна група или на БСП.

"Оградата се чупи, през нея минават за минути по 40 души и това съм го снимала, през оградата преминават по-бързо, отколкото би минал автобус с бежанци през КПП“, обясни преди време Йончева.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/granitza-film-elena-yoncheva-26567275?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни