Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Какъв вот на недоверие при тези добри резултати?

Няма как да се иска вот на недоверие при тези икономически и финансови параметри на държавата, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Така той коментира подготвяния от БСП вот на недоверие към правителството, за което получиха подкрепа от ДПС. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки им отказа

По думите на Цветанов самият факт, че вчера са били дадени много високи оценки за България, правителството и премиера Бойко Борисов (от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер - б.р.), означава, че няма как днес да има политическа сила, която да поиска вот на недоверие.

„Това, което ми прави впечатление, е, че колегите от опозицията, по-специално от БСП, се осланят повече на изследвания, но не и на реалните факти и институциите. За мен е изключително впечатляващо това, което е заложено в бюджет 2018. Тук трябва да отчетем и допълнителната добавена стойност, която ще дойде за развитието на регионите и за реализирането на определени секторни политики от европейското финансиране. Знаем, че такава добавена стойност в управлението на БСП няма как да има“, каза още Цветанов по време на дебатите по приемането на бюджета за догодина

Той добави, че еврофондовете при БСП просто се спират и изтъкна думите на финансовия министър Владислав Горанов, че държавният дълг постепенно намалява.

Цветанов подчерта още, че за 2018 г. са отделени повече средства за приоритета на кабинета - образованието. 

„Ангажиментите, които започнаха да се изпълняват от септември, ще продължат в целия управленски мандат. Само за догодина 330 млн. лв. ще бъдат за фонд работна заплата за българските учители“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ, цитиран от "Фокус". 

По думите му повече от всякога обществото се нуждае от сигурност, при обсъждането на бюджета за догодина много малко се е говорило по тази тема. 

„Мога да кажа, че в сектор „Сигурност“ парите ще бъдат повече - 100 млн. лв. за работната заплата за служителите на Министерство на отбраната и 55 млн. лв. в системата на МВР. Това са възможности, които могат да допринесат за повишаване на мотивацията и повишаване на професионалните задължения на служителите. Те се нуждаят от повече средства“, заяви Цветанов. 

Според него държавата не трябва да увеличава дефицита, защото не трябва да се увеличава задлъжнялостта на поколения след тях. 

Бюджетът за 2018 г. е много по-добър от 2017, 2016 г., 2015, и в пъти по-добър от 2014 г.“, изтъкна Цветанов, припомняйки за управлението на кабинета "Орешарски". 

Във връзка с българското председателство на Съвета на ЕС той се обърна към опозицията: 

„Бъдете отговорни, бъдете мъдри, защото председателството, което се дава на България, 10 години след като сме приети в ЕС, означава много“. 

Цветанов добави, че от 1 януари 2019 г. Румъния ще председателства ЕС.

„2007 г., когато влизахме в ЕС, ние бяхме приети заедно. Заедно ще бъдем приети в Шенгенското пространство и заедно ще можем да правим регионални политики. Убеден съм, че с тази политическа, икономическа и финансова стабилност ще може да бъде изпълнен бюджетът, а защо не и преизпълнен. Парламентарното мнозинство е стабилно“, обобщи Цветан Цветанов, като подчерта, че ГЕРБ вярва както на Борисов, така и на всички министри.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tzvetan-tzvetanov-vot-nedoverie-kabinet-borisov-3-26567499?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!