Tyxo.bg counter

Българска престъпна банда разбита в Испания

В групата са участвали и жени, включително непълнолетни | Сн.: Guardia Civil

При акция "Булгарис" испанската гвардия разби българска престъпна група, в която са участвали и жени, включително непълнолетни.
Задържани са 12 мъже, 19 жени и 11 деца. На всички са им повдигнати обвинения за присвояване на чужди вещи, съобщи Нова телевизия, като се позовава на Националната гвардия в Испания (Guardia Civil).

Групата се е занимавала с кражби. Разследването е започнало още юни миналата година, след като в полицията са постъпили жалби от хора, оплакали се в кражба на портфейл и телефон.

Разследващите са установили, че в групата е имало силно изразена йерархия. Трима души са ръководили организацията, девет са били посредници между ръководители и извършители.

Работили са по време на празници, където е имало и струпване на хора. Повечето от участниците в групата са се преместили временно в Испания, целта им е била именно да крадат на място, където нямат познати и семейство, нито пък говорят езика.

По време на разследването е установено, че българите са извършвали престъпната си дейност ежедневно и че работят координирано с предварителна и внимателна подготовка.

Претърсени са домовете им, открити са телефони, карти, портфейли, документация и 2500 евро.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/balgari-ispania-prestapna-grupa-26565041?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни